Türkiye futboluna özellikle teknik direktörlük kariyeriyle damga vurmuş isimler arasında yer alan Tolunay Kafkas, futbolculuk kariyerine Türk Telekom takımıyla başlamış 1989/90 yılında Diyarbakırspor’a gelmişti.

TOLUNAY KAFKAS KİMDİR?

1968 yılında Ankara’da dünyaya gelen Türk futbolunun önemli simalarından Tolunay Kafkas, Diyarbakırspor’da tam iki sezon forma terletmiş, 42 maça çıkarak dört gol atmayı da başarmıştı. Sonraki yıllarda Trabzonspor’a transfer olan isim burada beş kupa kazanmış, 1992’den 1998 yılına kadar forma terletmişti.

1998/99 sezonunda Galatasaray’a transfer olmuş, kariyerimdeki en büyük pişmanlığım ama başka bir seçeneğim de yoktu demişti. Sarı kırmızılı kulüpte de iki kupa kazanmayı başaran isim Bursaspor ve Denizlispor formalarını da terletmişti. Sonraki yıllarda yurt dışına çıkan Kafkas, SK Austria Karnten, LASK Linz ve Admira Wacker formaları da terleterek kariyerini noktalamıştı.

Kafkas, A Milli Takım formasını da tam 32 kez giymiş üç gol atmayı da başarmıştı.

KAFKAS’IN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Diyarbakırspor ligi farklı galibiyetle tamamladı Diyarbakırspor ligi farklı galibiyetle tamamladı

2007-10 sezonları arası Kayserispor’u çalıştırmış olan Tolunay Kafkas, Gaziantepspor, Türkiye U21, Trabzonspor’u çalıştırmış 2013/15 sezonlarında Kardemir Karabükspor’da hocalık yapmıştır. Sonraki sezon tekrar Kayserispor’a gitmiş sırasıyla Akhisarspor, Türkiye U21, MKE Ankaragücü’nü çalıştırmıştır. Son olarak Fatih Karagümrük’ün teknik direktörlüğünü yapan deneyimli hoca buradaki görevine devam etmektedir.

Muhabir: Onurcan GÜLER