Kulüp tarihlerinde Elazığ ve Urfa takımı en fazla birbirlerine rakip oldular. İki kulüp bu zamana kadar 46 defa karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Şanlıurfaspor en fazla galibiyet alan kulüp oldu.

Amedspor Şagadam FK ile maç yapacak Amedspor Şagadam FK ile maç yapacak

ELAZIĞ’DAN FAZLA KAZANDI

Şanlıurfa ekibi bu 46 maçın 20’sinden galibiyetle ayrılırken 9 maçta beraberlikle sonuçlandı. Elazığspor’da bu maçlardan 17 galibiyet almayı başardı. Elazığ Urfa kalesine 46 gol atarken, Urfa ise Elazığspor kalesine 51 gol atmayı başardı.

En fazla birbirleriyle rakip olan iki kulüp en son 2017 yılında TFF 1.Ligde karşı karşıya geldiler. Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e çıktığı sezon Şanlıurfaspor küme düşerken Elazığspor’da sezonu orta sıralarda tamamlamıştı. İki kulüp 2016/17 sezonunda Elazığ’da oynanan ilk maçta 0/0 berabere kalırken ikince devrede Urfa’da oynanan maç ise Şanlıurfaspor’un 2/1’lik galibiyetiyle noktalandı. İki kulüp 7 yıldır karşı karşıya gelemiyor.

URFA LİGDE KALDI ELAZIĞ ÇIKMAK İSTİYOR

TFF 1. Lig’de mücadele eden Şanlıurfaspor son hafta aldığı galibiyet ile ligde kalmayı başarırken Elazığspor ise 3.Ligde mücadele ediyordu. Sezonu Batman Petrolspor’un gerisinde noktalayan Elazığ ekibi Play-Off’lardan 2.Lige çıkmak istiyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER