Sosyal medyada Meteoroloji Bey isimli hava tahmin uzmanı, Diyarbakır'ın çevre illerine dikkat çekerken doğu ve iç bölgeler için soğukluğun yaşanacağını söyledi.

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

DİYARBAKIR'A YAĞIŞ GELİYOR
Meteoroloji Bey, "Cuma günü yurdun iç ve doğu bölgeleri ile kuzeyinde hava normalden soğuk" diyerek dikkat çekti. Diyarbakır'da ise bugün sıcaklığın en yüksek 32 derecelerde hissedilmesi beklenirken yarın ise oldukça düşmesi bekleniyor.
Cumartesi günü için Diyarbakır'ı hem yağışlı bir hava hem de sıcaklığın 26 derecelere kadar düştüğü bir hava bekliyor olacak.
BEŞ ALTI GÜN YAĞIŞLI HAVA
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Şen, "Türkiye bugünden itibaren 5-6 gün sürecek yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar Kuzey bölgelerde 2-3 derece iç ve doğu bölgelerde 4-5 derece azalacak. Bugün İç anadolu ve iç Ege deki yağışlar kuvvetli ve çamur şeklinde yağabilir. Dışarıda çamaşır bırakmayın" dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER