Diyarbakır’ın köklü kulübü ve yıllarca Süper Lig’te tek temsilcisi olan Diyarbakırspor’un 2008/09 başarısı ve başarıyı getiren efsane kadroda kimler vardı?

DİYARBAKIRSPOR 2005/06 SEZONU SÜPER LİG’TEN DÜŞMÜŞTÜ

Efsane Diyarbakırspor Süper Lig’in yıllarca tozunu attırdıktan sonra 2005/06 sezonunda küme düştü. Ancak sonraki yıllarda da mücadelesinden yılmadı. 2006/07 sezonunda şampiyonluk yolunda iyi bir ivme yakaladı play offlarda mücadele etmeye hak kazandı ancak burada elenerek Süper Lig’e çıkma hayali başka bir bahara kaldı.

Diyarbakırspor 2007/08 sezonuna da aynı ivmeyle başladı. Bu sezonda başarılı sonuçlar alan kulüp şampiyonluk yolunda iddialı kulüpler arasındaydı sadece 4 puanla şampiyonluğu kaçırmış play offlara katılmıştı. Ancak efsane kulüp yine istediğini bulamamış ve üst lige çıkma maçlarında elenmişti.

Diyarbakır’da 8 yıldır atıl durumdaydı! Kültür merkezi yenileniyor Diyarbakır’da 8 yıldır atıl durumdaydı! Kültür merkezi yenileniyor

DİYARBAKIRSPOR ÇEKİRGE MİSALİ ÜÇÜNCÜDE ŞAMPİYON!

Efsane kulüp iki sezon üst üste play off mücadelesi verirken başarılı olamadı ancak şampiyonluk iddiasından da taviz vermedi. Takvimler 2008/09 sezonunu işaret ederken sezona Orduspor galibiyeti ile başlayan Diyarbakırspor son maçını da Gaziantepspor’a karşı elde ettiği galibiyetle tamamlarken 62 puanla Manisaspor’un iki puan gerisinde ikinci olarak Süper Lig’e çıkmayı başardı. Kulübün sezon içerisinde en fazla gol kaydeden futbolcusu 14 golle Emrah Bozkurt olmuştu. Diyarbakırspor’un efsane kadrosunun oyuncuları ise sırasıyla şu şekilde:

Ayaktakiler: Engin Öztonga - Erhan Çatalcam - Ercan Ağaçe - Fevzi Tuncay - Birol Hikmet - Zafer Şahin

Oturanlar: Şenol Demirci - Ersin Güreler - Emrah Bozkurt - Erhan Şentürk - Mithat Yaşar

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER