Diyarbakır’da vatandaşlar hafta sonuna yağışlarla birlikte uyandı. Peki Diyarbakır’da sıcaklıklar ne durumda oldu?

DİYARBAKIR KAR BEKLERKEN SICAKLIK GELDİ

Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi

Diyarbakır’da kış mevsiminin yarısını geçtiğimiz şu günlerde herhangi bir kar yağışı meydana gelmezken sık sık yağmurlu havalar vatandaşlara merhaba dedi. Sis bulutlarının da sık sık görüldüğü Diyarbakır’da sıcaklıkların geleceğine dair de uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılara göre Diyarbakır’ı Afrikadan sıcaklıklar geliyor. Havaların durumuna bakacak olursak da Diyarbakır’da son günlerde havalar da ısınmaya başladı. Meteorolojinin verilerine göre Diyarbakır bugüne yağışlarla beraber uyandı ancak hava sıcaklığı 12 derecelere kadar yükseldi. Diyarbakır’ı Pazar günü de (21 Ocak) yağışlı bir hava beklerken sıcaklığın 14 dereceye kadar da yükselmesi tahmin edilmekte.

HAVA FORUM AÇIKLADI

Diyarbakırlı vatandaşlar havaların soğumasını ve kar yağışlarının gelmesini beklerken Hava Forum tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin birçok bölgesine Afrika sıcaklıkları geliyor. Hava Forum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Perşembe gününden itibaren yurdumuza Afrika üzerinden lodosla birlikte ılık bir hava gelecek. Cuma günü mevsim normallerinin epey üzerine çıkacağız. İstanbul 18, Ankara 15, İzmir 21, Bursa 21, Trabzon 17 derecelere ulaşacak gibi duruyor. Hafta sonu ise tekrar soğuyoruz...”

Bu illerde sıcaklıklar hafta sonuyla beraber düşüş yaşarken Diyarbakır’da sıcaklıklar hafta sonu kendini hissettirmeye başladı. Bugün 12 yarın ise 14 derecelere kadar yükselmesi beklenen sıcaklıkların önümüzdeki hafta içi tekrar düşüş yaşaması da bekleniyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER