Diyarbakır temsilcisi olan ve yıllarca profesyonel futbol basamaklarında yükselen temsilcimiz Diyarbakırspor, bir dönem Anadolu’nun efsane kulüpleri arasında yer alıyordu. Diyarbakırspor, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Süper Lige (O dönem 1.Lig) yükselen ilk kulüp olmayı da başarmıştı.

Diyarbakırspor’u da çalıştıran teknik adam TFF’yi topa tuttu

DİYARBAKIRSPOR’DA 1975-76 SEZONU

Diyarbakırspor, 1975-76 sezonuna hızlı bir başlangıç yaparak Akçaabat Sebatspor’u 5-0 yenmiş ve galibiyet almıştı. O sezon içerisinde Diyarbakırspor Erzurumspor’un önünde 49 puanla lider olarak bitirmiş ve 3.Ligden 2.Lige yükselmeyi başarmıştı.

DİYARBAKIRSPOR’DA 1976-77 SEZONU

2.Lig performansı göstermeye başlayan Diyarbakırspor, bu sezonda önceki sezondan farksız olarak şampiyon olmayı başarmış, 42 puan ile Kayserispor’un üç puan önünde yer alarak lider olarak sezonu noktalamıştı. Diyarbakırspor ilk kez üst üste 2 lig birden yükselmiş ve bu sezonun ardından Diyarbakırspor ilk kez 1.Lige yükselerek Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi kulüplerle aynı klasmanda oynama fırsatı yakalamıştı.

DİYARBAKIRSPOR’DA 1977-78 SEZONU VE BİR İLK

Diyarbakırspor ilk kez Süper Lige çıkmayı başarmış böylece hem kendisi için hem Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri için bir ilki gerçekleştirdi. Diyarbakırspor, Süper Ligde oynadığı ilk sezonunda ligi 9.sırada bitirmeyi başarmıştı. Diyarbakırspor Süper Lig’de oynadığı ilk karşılaşmayı Beşiktaş’a karşı gerçekleştirmiş ve bu karşılaşmadan 2-0’lık galibiyet almayı da başarmıştı.

1978-79 sezonunda ligi 5.sırada bitirmeyi başaran Diyarbakırspor, bu sezona da Galatasaray maçıyla başlamış ve 3-0’lık mağlubiyet almıştı. Ayrıca Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kadar da yükselmeyi başarmıştı.

1979-80 sezonunda ise ligde son sırada yer alan Diyarbakır, üçüncü sezonunda küme düşmüştü.

Diyarbakırspor’un Süper Lig macerası bu şekilde başlamış ve üç sezon sürmüştü. Kulüp sonraki yıllarda tekrar Süper Lige çıkmayı başarmış, inişli çıkışlı süreçler yaşamıştı.

Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda? Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda?

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER