Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) güncel verilerine göre il olmaya hazır olan ilçeler belli olurken listeye Diyarbakır’ın da bir ilçesi girdi. Peki Diyarbakır’ın hangi ilçesi il olmaya hazır? Komşu illerden il olmaya hazır ilçeler var mı? İşte tek tek il olmaya hazır ilçeler…

Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor

Diyarbakır'ın Ergani Ilçesi

DİYARBAKIR ADIYAMAN MARDİN URFA’NIN İLÇELERİ HAZIR

TÜİK’in güncel verilerine göre il olmaya hazır olan ilçeler belli oldu. Diyarbakır’ın yanı sıra komşuları olan Adıyaman Mardin Urfa’nın da il olmaya hazır olan ilçeleri var. Peki bunlar hangi ilçeler?

Adıyaman’ın Kahta ilçesi il olmaya hazır olan bir ilçe olarak karşımıza çıkarken ilçenin güncel nüfusu da 120 bin 378 olarak açıklandı. Mardin’in de Midyat ilçesi il olmaya hazır ilçeler arasında yerini alırken nüfusu 108 bin 242 olarak kaydedildi. Urfa’nın Siverek ilçesi de 250 bin 100 kişilik nüfusu ile adeta il olmaya hazırım diyerek TÜİK listesinde yerini aldı. Diyarbakır’ın ise Ergani ilçesi 126 bin 824 kişilik nüfusu ile bu listede yerini aldı ve adeta bende il olmak istiyorum dedi. Yapılan çalışmalara göre ise il olabilmek için nüfus şartının yanı sıra bir de şehir merkezine olan uzaklık bir önem arz etmekte. Buna göre bir ilçenin il olabilmesi için şehir merkezine uzaklığı da en az 30 kilometre olmalı. İl olmaya aday olan bu ilçeler ise hem nüfus hem de mesafe şartını karşılayabilen ilçeler olarak karşımıza çıkmakta.

Muhabir: Onurcan GÜLER