Abdullah Bazencir adıyla 26 Mart 1969 tarihinde Diyarbakır’da 22 çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Mahsun Kırmızıgül, İlk ve orta öğrenimlerini Diyarbakır’da okuduktan sonra zor geçim şartlarının ardından düğünlerde türkü söylemeye başladı. İstanbul’a doldurduğu bir kaseti gönderip ve İstanbul’a geldikten sonra İTÜ’de Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nde eğitim görmeye başlayan Kırmızıgül, İlk albümü olan “Alem Buysa Kral Sensin” ile üne kavuşmuştur.

MÜZİK VE FİLM DALINDA ÖDÜLLERİ BULUNMAKTADIR

Müzik sanatıyla kitlelere ulaşan Mahsun Kırmızıgülün, müzik şirketiyle beraber film sektörünün tamamen içine girdi. Daha sonrasında ise Yaşamak Haram Oldu, Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, Gecenin Kanatları, New York'ta Beş Minare, Mucize gibi önemli başyapıt filmlerine imza atmıştır. Film kariyerinin yanında dizi yönetmenliği ve senaryo yazarı olan Mahsun Kırmızıgül’ün müzik ve film dalında ödülleri bulunmaktadır.

BAŞARILARI

1994 yılında yayınladığı albümü "12'den Vuracağım"dan "Bebeğim Benim" şarkısı ile pop şarkıların yayınlandığı pek çok televizyon müzik listelerinde bir Arabesk / Fantezi şarkısı olarak yüksek başarı yakaladı. 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Arabesk En İyi Erkek kategorisinde aday gösterildi. "12'den Vuracağım" albümü "Bebeğim / Kardeşlik Türküsü" adıyla da bilinmektedir.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

ALBÜMÜ 2 MİLYON 500 BİN İLE EN ÇOK SATANLARA GİRDİ

1998 Mayıs'ta çıkardığı Yıkılmadım adlı albümü ile o zamanlar müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için toplam üç video klip çekti. Bu albüm şimdiye kadar 2.500.000 adet sattı, 1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. "Fantezi Müzik" dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken, "Yıkılmadım" adlı parçası da "Yılın Şarkısı" seçildi. 1998'in en çok satan albümü ise 2 milyon 500 bin satış ile Yıkılmadım adlı albümü idi. Sanatçı ayrıca aynı yıl içinde "Türk Halk Müziği" dalında Altın Kelebek ödülünü alarak "Yılın Sanatçısı" seçildi. Magazin Gazetecileri Derneğinin geleneksel ödülünde ise yine "Yılın Sanatçısı" seçildi. 2000 yılında çıkardığı Yoruldum albümü yaklaşık 900 bin satarak yılın en çok satan albümlerinden oldu.

2004'te yeni bir müzik yapım şirketini kurdu. Şirketle ilk faaliyetini aynı yıl yayımlanan Sarı Sarı - Başroldeyim albümünde, ikinci faaliyetini ise 2006'da yayımlanan Dinle albümü ile gerçekleştirdi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK