Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, dün gece Yüksekova merkezli 4.4, 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçeye giderek Kaymakamlıkta İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yaptı. Yapılan toplantıda Vali Çelik, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

'EVDE CİDDİ ÇATLAKLAR GÖRDÜK'
Yüksekova merkezli depremlerde bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluşurken, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı köyündeki evlerde hasar meydana geldi. Evleri hasar gören vatandaşlar da geceyi dışarıda geçirdi. İnanlı köyünde yaşayan 5 çocuk babası Eyyüp Karahan, yeni yıla saatler kala meydana gelen depremin kendilerini çok korkuttuğunu söyledi. Depremin hemen ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte dışarıya çıktığını belirten Karahan, "Geceyi dışarıda ateş yakarak geçirdik.

Kars Kafkas Üniversitesi'nde çoban krizi Kars Kafkas Üniversitesi'nde çoban krizi

Komşularımız gelerek, bizleri evlerine götürdü. Sabah evimize girdiğimizde evin bütün odalarında ciddi çatlaklar olduğunu gördük. Oluşan çatlaklardan diğer odayı rahat bir şekilde görebiliyoruz" dedi.
Evde televizyon izlerken depreme yakalandıklarını ve çok korktuklarını anlatan Karahan ailesinin 5 çocuğundan Nisa Nur (14) ise depremle birlikte kendilerini hemen dışarıya attıklarını söyledi. Geceyi komşularında geçirdiklerini anlatan Nisa Nur, sabah eve geldiklerinde ise evlerinin duvarlarında meydana gelen çatlakları gördüklerini söyledi. (DHA)

Editör: Mücadele Gazetesi