TFF 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor, 6 Mart Çarşamba günü saat 14:00’da Diyarbakır’da Diyarbekirspor ile karşılaşacak. Ligde lider Esenler Erokspor’la aralarında 4 puan fark bulunan Vanspor, Diyarbakır’da bugün son antrenmanına çıktı.

“DİYARBEKİR DE KAZANIRSA YİNE MUTLU OLACAĞIM”
Rûdaw’a konuşan Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak, “Bugün Diyarbakır’dayız, evimizdeyiz. Burası bizim için Van gibidir” dedi. Kıyak, Vanspor’un şampiyonluk, Diyarbakirspor’un da playoff mücadelesi verdiğini belirterek, “Yarın kim iyi mücadele edecekse o kazansın. Ben Diyarbekirspor ve Amedspor’la takımımızın bir üst lige çıkmasını arzuluyorum. Bölgenin takımlarıyız neticesinde. Yarınki maç zor bir maç ve derbidir. Diyarbekir de kazanırsa yine mutlu olacağım” ifadelerini kullandı.

BOZKURT: DİYARBAKIRSPOR’DA OYANADIM
Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt da “Burada bulunmaktan mutluyum çünkü Diyarbakırspor Süper Ligdeyken ben bu formayı giyen eski bir futbolcuyum. Buranın havasını ve suyunu özlemişiz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ VAN’I BİR ÜST LİGE ÇIKARMAK”
Diyarbekirspor’un playoff hedefi olduğunu belirten Bozkurt, şunları dile getirdi: “Maça hazırız. Vanspor bu sezon şampiyonluk parolasıyla başladı. Maddi zorluklara karşı camianın büyüklüğü ile bu açığı kapatarak yolumuza devam ediyoruz. Son çeyreğe girdik, her maça final havasıyla bakıp kazanmak istiyoruz. Hedefimiz Van’ı bir üst lige çıkarmak.

“İNŞALLAH DİYARBAKIR’DAN DA BİR TAKIM ÜST LİGE ÇIKAR”
Amedspor da Serdar Hoca bu takımı kurdu, ciddi bir emek verdi. Daha sonra bir değişim yaşandı ve Mesut Bakkal geldi. Mesut Hoca da benim antrenörlüğümü yapmış, birlikte çalıştığımız hocam. Amedspor da şampiyonluğa doğru gidiyor. İnşallah Diyarbakır’dan da bir takım üst lige çıkar. Arzurumuz bu takımların üst liglerde şehirlerini temsil etmeleri. Amedspor’a da başarılar diliyorum.

Diyarbakır On Gözlü Köprü’de halay keyfi Diyarbakır On Gözlü Köprü’de halay keyfi

Diyarbekirspor’a gelirsek eğer. İki takım da kendi hedefleri doğrultusunda maça çıkacak. Önemli olan dostluğa bir zarar gelmemesi. Bu galibiyetten daha değerli. Kazanan biz olalım isterim ama kazanan bu iki güzide şehrin insanları ve dostluk olsun.”

Editör: Mücadele Gazetesi