Amedspor şampiyon oldu siyasiler birbiri ardına tebrik etti! Amedspor şampiyon oldu siyasiler birbiri ardına tebrik etti!

Diyarbakır ve Van kulüpleri, birbirlerine olan sevgi ve muhabbetlerinin yanı sıra Vanspor içinde en fazla rakip olan takım Amedspor olmuş. Bu zamana kadar Amedspor’la 15 kez karşı karşıya gelen Vanspor’un Amedspor karnesi de oldukça şaşırtıcı. İşte iki kulüp arasındaki karne...

AMEDSPOR VE VANSPOR HEP EŞİT
Diyarbakır ekibi ve Van kulübü bu zamana kadar 15 kez karşı karşıya gelmiş durumda. Bu karşılaşmalardan iki kulübünde beşer galibiyeti ve beş maçta beraberliği bulunuyor. Amedspor, Vanspor’a karşı oynadığı bu 15 karşılaşmada 18 gol atmayı başarırken Vanspor’un da Amedspor’a karşı kaydettiği gol sayısı 18 olarak tarihlere geçmiş durumda. İki kulüp arasında oynanan bu kadar maça rağmen eşitlik hiçbir şekilde bozulmamış. Şimdiyse Amedspor’un şampiyonluğuna tek bir galibiyet kalmışken Vanspor’un da şampiyonluğa oynaması ve en kötü ihtimalle Play-Offlardan TFF 1.Lige adını yazdırmaya çalışması, başarılı olması halinde Diyarbakır’da da heyecan ve sevinçle karşılanacak bir gelişme olarak tarihe geçecektir.

Muhabir: Onurcan GÜLER