Diyarbakır Valisi Karaloğlu’na mektup

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na kentimizin hayvan dostu olması anlamında birkaç öneride bulunmak istiyorum.

 

Sayın Valim Karaloğlu,

 

Şahsım ve Diyarbakır’da 60 yılı aşkındır kamu hizmeti veren bir gazetenin çalışanı olarak sizden sokak hayvanları konusunda ricam olacak. Öncelikle Bakım Evini yenileme çalışmaları için teşekkür ederim. Fakat Türkiye’nin en iyi Bakım Evi’ni yapmaktan öte orda çalışanların gerçekten hayvansever insanlar olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bir şart olması gerektiğini düşünüyorum. Bir insanın veteriner olması orada çalışabilmesi için yeterli olmamalıdır. Hayvanlardan sorumlu olmak gönüllülük isteyen bir iştir. Orada çalışan herkesin bir mülakat sonucunda hayatlarında sokak hayvanlarıyla ilgili neler yaptığını öğrenip ve neler yapacaklarını sonucunda alınmasını öneriyorum. Çünkü sizde duymuşsunuzdur ki birçok ilde olduğu gibi burada da Bakım Evleri sürgün yeri olarak biliniyor. Bu durumda orada çalışanların birçoğu işini hakkıyla yapmadığı gibi hayvanlara da iyi bakmıyorlar.

 

Diyarbakır’ımızın hayvan dostu bir şehir olarak alınmasını çok istiyorum. Sizin de bir hayvansever olduğunuzu biliyorum. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bakım Evi’nin sadece hayvanlara bakmakla yetinmeyip hem çocuklara hayvan sevgisini öğretmek hem de kentteki hayvanseverlerle birlikte hareket edip çalışmalar ve farkındalık çalışmalarının da birçok algıyı yıkıp diğer şehirlere de örnek olacağını düşünüyorum.

 

Bu sebeptendir ki orada çalışanların ve yeni alınacak kişilerin gerçekten hayvansever olması gerekiyor. Yeni Bakım Evinde güzel şeylerin olacağını inanmak istiyorum. Bunun içinde sürecin şeffaf olup, kentteki hayvanseverlerle birlikte çalışmalar yapıp örnek projeleri imza atmasıyla olacağını düşünüyorum.

 

Bu bağlamda;

 

-Yeni Bakım Evi’nde yeterli sayıda çalışan olup bununda gerçekten hayvansever insanlardan oluşup oranın sürgün yeri olmasında çıkması gerekiyor.

 

-Kentteki hayvanseverlerle birlikte çalışmalar yapılıp farkındalık projeleri geliştirilmeli.

 

-Sokak hayvanlarının popülasyonunu azaltmak adına kısırlaştırma seferberliği başlatılmalı.

 

-Bakım Evi yaptığı çalışmaları bir sosyal medya da paylaşıp, yapılan iddiaları önüne geçmeli.

 

-Her hafta bir okul Bakım Evi’ni ziyaret edip hayvanlarla ilgili yapılan çalışmaları hem öğrenip hem de sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalı adına eğitimler verilmeli.

 

-İnsanları sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olup, kapılarının önüne bir kap su ve yemek-mama bırakmaları konusunda kampanyalar başlatılmalı.

 

Her fırsatta insanlara Bakım Evi ve Barınak kelimelerinin farklı olduğunu ve hayvanların yerlerini biz insanlar aldığımızdan onlarla birlikte yaşadığımız bilincinde olmamız gerektiğini anlatmaya ve haberlerini yapmaya çalışıyoruz. Fakat bu tarz çalışmaları Büyükşehir’in yapması tabi ki de daha etkin ve faydalı olacağını düşünüyorum.

 

Teşekkür eder, saygılarımı sunarım…