Diyarbakır’da Ulusal Medya Merakı

Diyarbakır'daki resmi kurumların ulusal medya merakını anlamış değilim. Yerel medya o kadar haberlerini yapar ama paylaşmazlar. Ulusal medya haberlerini yapınca hemen paylaşırlar. Oysa kendi şehrinin medyasına paylaşarak destek olmak daha doğru olmaz mı?

 

Yerel gazeteler kentteki birçok gelişmelere hem web sitelerinde, sosyal medya hesaplarında ve gazetelerinde yer verirken Diyarbakır’daki özellikle resmi kurumlar bunu hiç paylaşmazken ulusal medyanın onların haberlerini otomatik sistem üzerinde ajanstan alıp sadece sitelerine yer vermesine rağmen onların paylaşmasını doğru bulmuyorum. Ulusal medya kendilerinin paylaşıldığının farkında olmaz iken kurumların yerel medyayı paylaşarak hem destek olup hem de görünürlüğünü artırmak ve yerel medyaya destek olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

 

Özellikle şehrin mülki amiri olan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun her adımını haber yapan ve gazetelerinde çoğu zaman manşetten verdiği haberleri paylaşmayıp sadece ulusal medyada çıkan haberlerini paylaşıyor. Vali Karaloğlu’nun yerel gazetelerin sosyal medya hesaplarını takip edip paylaşması diğer kurumlara da örnek olacağını düşünüyorum.

 

Diyarbakır’daki gazeteleri onore etmek, destek vermek ve kendi yerel dinamiklerine daha yakın olmak zarardan çok faydası olacağını düşünüyorum. Bu anlamda özellikle çağrım Vali Karaloğlu’na olup ulusal medyayı sürekli paylaşmaktansa yerel medya da çıkan haberlerini paylaşmasını öneririm.

 

Bağlar Belediyesi, ekran görüntüsü olsa da yerel gazeteleri paylaşıyor. Bunun diğer belediyelere de örnek olması dilerim. Dicle Üniversitesi’nde yine sadece ulusalı paylaşıyor. İşim gereği birçok kurumu takip ettiğim için çoğunun sadece ulusalda çıkan haberlerini paylaşmasındansa yereldeki medyayı paylaşmasının kendi dinamiklerine güç katacağı kanaatindeyim.