Ölmek mi Telef mi?

Öncelikle sokak hayvanlarıyla birlikte yaşadığımızın bilincinde olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Özellikle bu sıcak mevsimde kapımızın önüne bir kap su ile kalan yemeklerimizi bırakmayı kendimizi bir sorumluluk görüp herkese de örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum.

 

Habercilik anlayışında ölen, boğulan, yanan vb. durumlarda hayvanların telef olduğu yazıyor. Bu durumdan hep rahatsız olmuşumdur. Telef, boş yere harcama, yıpratma anlamına gelmektedir. Hayvanlar için bu kelimeyi kullanmayı hiç doğru bulmuyorum. Sonuçta onlar da canlı ve biz insanlar gibi ölüyorlar.

 

Özellikle ana akım medya ajanslarından öldü diyen de var, telef kelimesini kullanan da var. Bu habercilerin hayvanlara karşı duyarlılığı ve klasik haber alışkanlığından geliyor.

 

İnsanlar için kullanılsa hakaret sayılabilecek ‘telef’ kelimesini hayvanlar için kullanmak sizce de onlara haksızlık değil mi?

 

Biz Mücadele Gazetesi olarak önceleri sadece ajans haberlerinde bu kelimeyi kullanmış olsak da artık kullanmayacağız. Değerli meslektaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekler, şimdiden teşekkür ederiz.