Diyarbakır'daki Siyasi Partilerden Örnek Davranış!

Diyarbakır’daki siyasi parti başkanları kentin sorunlarına ilişkin bir araya gelmesi şahsen beni mutlu etti. Diyarbakır’ın en önemli sorunlarında olan ortak akıl vurgusunu birçok kişi dile getirirken görünürde kimsenin pek yapmadığı bu örnek davranışı CHP, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisinin yapması umarım diğer partilere de örnek olur.

 

Geçtiğimiz hafta CHP İl Başkanı Gönül Özer, DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen, Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin ve Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç bir araya gelerek kentin sorunlarına ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Öte yandan 2 bin nüfuslu Serap Gözeli Köyü'nün su ve altyapı sorununu dikkat çekmek için de basın açıklaması düzenledi. Bu ve buna benzer sorunlar için farklı fikirlerde ve bir yerde de rakip olsalar da bir araya gelmelerini şahsen çok anlamlı buluyorum. Umarım zamanla diğer parti başkanları da katılır ve bu örnek davranış Türkiye’ye de örnek olur.

 

Burada asıl mesajı ise Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun alması gerek. Çünkü şehrin mülki amiri olarak bu güce sahip olması tüm kurum, STK ve siyasi partileri ancak kendisi bir araya getirebilir. Vali Karaloğlu’nun şehrin önemli sorunları için tüm kesimden herkesi bir araya getirerek istişare yapmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle koronavirüs vaka sayısının pik yaptığı bu süreçte tüm sağlık örgütlerini bir araya getirmekle başlanabilinir. Diyarbakır, korona tablosunda hala kırmızı ve aşılanma istenilen seviyede olmazken valinin tüm kesimlerle birlikte aşı seferberliği başlatmasının çok faydasının olacağı kanaatindeyim.

 

Öte yandan Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep’te yürütülen projeler ve devam eden çalışmalar üzerine istişare yapmak için şehrin Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve tüm siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Bunun Diyarbakır’ımızda da uygulanmasını temenni ediyorum.