Hafta sonu yağışlı geçen bu iller pazartesi günü ile beraber yeni haftaya nasıl uyanacak? Bu zamana kadar kar yağışlarının yaşanmadığı Diyarbakır da vatandaşlar pazartesi gününe çok bulutlu bir hava durumuyla uyanacak. Günün öğle vakitlerinde yer yer yağışların meydana geleceği Diyarbakır için hava sıcaklığı ise 12 dereceye kadar yükselecek.

DİYARBAKIR MARDİN BATMAN BİRBİRİNE YAKIN
Diyarbakır’da vatandaşları böyle bir hava karşılayacakken Batman’da benzeri bir tablo ortaya koyuyor. Batman’da gece devam eden yağışlar gün içerisinde meydana gelecek ve gün boyu Batmanlıları yağışlı bir hava bekliyor olacak. Ancak yağışlara rağmen yine de havada herhangi bir soğuma yaşanmayacak sıcaklıklar 11 derecelere kadar yükselecek.

Mardin’de ise vatandaşları yağışlı bir hava bekliyor olmayacak. Sabahın erken saatlerinde hafif yağmurlu olacak olan Mardin’de gün içerisinde yağışlar yerini bulutlu bir havaya bırakırken akşama kadar da herhangi bir yağış görünmemekte. Ayrıca Mardin için hava sıcaklığı ise 10 derecelere kadar çıkacak.

METEOROLOJİ UZMANI UYARMIŞTI
Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından duyurmuştu. Buna göre hafta sonu yağışlı geçen İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya gibi illerin ardından Pazar gününü yağış olmadan geçiren bu illerdeki hava durumu doğu illerine doğru kaymaya başladı ve Diyarbakır Batman Mardin gibi iller de payına düşeni aldı.

Diyarbakır’ı bu hafta için böyle bir hava durumu karşılayacak olurken vatandaşlar sokağa çıkarken şemsiyelerini unutmasın. İleriki günlerde Diyarbakır için kar yağışı da bekleniyor.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER