Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde meydana gelen depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olmuş, deprem Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Mardin ve Tunceli’de de hissedilmişti. Birçok ilin de etkilendiği depremin üzerinden tam dört yıl geçti. 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremde dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son açıklamasında 37’si Elazığ 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 kişide depremde hayatını kaybetmişti.

ELAZIĞ DEPREMİNİN ÜZERİNDEN TAM DÖRT YIL GEÇTİ
Üzerinden dört yıl geçen depremin büyüklüğü AFAD verilerine göre 6.8 şiddetinde meydana gelmişti. Deprem Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde Anadolu ve Avrasya plakaları arasındaki sınırda gerçekleşirken depremin derinliği de 10 kilometre kadar oldu.

DİYARBAKIR BATMAN’DA 38 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU
Deprem sonrası AFAD’ın son açıklamasına göre enkaz altından 40 kişi sağ olarak kurtarılırken Elazığ’da 655 Diyarbakır’da 32 Batman’da 6 kişinin hastaneye başvurduğu belirtilmişti.

Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de

DİYARBAKIR’DA BİR KİŞİ DEPREM SONRASI HAYATINI KAYBETTİ
Depremin ardından Maraş’ta bir kişi (24) Adıyaman’da bir kişi (25) ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir kişi deprem sebebi ile yaşadığı kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ayrıca Diyarbakır’ın da etkilendiği depremde Diyarbakır’daki yaralıların sayısı da 32 olarak açıklanmıştı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER