DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır şehir içi ulaşımı sorununu Meclis’e taşıdı. Eren, Süleyman Demirel kampüsünde okuyan öğrencilerin okul çıkışlarında Forum AVM önünde bulunan durakta saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, Meclis’e soru önergesi verdi.

Diyarbakır’da ulaşım sorunu Öğrenciler binemiyor!.

DİYARBAKIR ULAŞIM SORUNU İKİ BAKANA SORULDU
Eren’in soru önergesi şöyle: “Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

DİYARBAKIR’DA ÖĞRENCİLER SAATLERCE DURAKTA BEKLİYOR
Diyarbakır’ın Elâzığ Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Demirel kampüsünde okuyan öğrenciler, okul çıkışlarında Forum AVM önünde bulunan durakta saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldıklarını, gelen otobüslerin de hep dolu olması nedeniyle binemediklerini, Belediye’ye toplu şikâyet dilekçesi vermelerine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini belirtmektedirler. Süleyman Demirel kampüsünde öğrenim gören bin civarında öğrencinin özellikle mesai saatlerinin başlangıcı ve bitiminde okula gidiş ve dönüşünün her gün çileye dönüştüğünü ve uzun süredir toplu taşıma hizmeti almada sorun yaşadıklarını ifade etmektedirler.

Süleyman Demirel kampusu öğrencilerinin toplu olarak verdikleri şablon dilekçesi ise şöyle;  

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA;
Ben Süleyman Demirel Kampüsü, _________ öğrenciyim. Sabahları okuluma gelirken ve dönüşlerde Toplu Taşıma Aracı bulamıyorum. Özellikle okul çıkışlarında tüm okullar aynı zamanda dağıldığı için, Forum AVM önünde yoğunluk oluşmakta, biz öğrenciler saatlerce araç beklemek zorunda kalıyoruz. Gelen araçlarda tıka basa oluyor. Evlerimize gitmek için EN AZ İKİ AKTARMA YAPMAK zorunda kalıyoruz.

Bu mağduriyetimiz ortadan kaldırılması için en azından okul dağılma saatlerinde hat ve araç sayılarının artırılmasını bilgilerinize arz ederim. 

Bu bağlamda;
1) Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünün bulunduğu caddeye günde kaç belediye otobüs seferi yapılmaktadır? Bu seferlerden kaçı mesai saatlerinin başlangıcında ve bitimindedir?

2) Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünün bulunduğu Elâzığ Caddesine kaç otobüs hattı hizmeti verilmektedir? 

3) Diyarbakır’da bulunan Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü öğrencilerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi noktasında bir çalışmanız var mıdır? Yok ise ivedilikle bu çalışmanın yapılması için bir girişiminiz olacak mıdır?

4) Bakanlığınıza ve bakanlığınıza bağlı birimlere ilgili konu hakkında şu ana kadar kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurulara ilişkin neler yapılmaktadır? 

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

5) Diyarbakır’da kaç otobüs hattı bulunmaktadır? Bu hatlarda kaç belediye otobüsü hizmet vermektedir? 

6) Diyarbakır’ın nüfusu göz önüne alındığında hat ve otobüs sayısı yeterli midir?”

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi