Diyarbakır Valiliği, geçen hafta yaptığı duyuruda; bu yıl Vakıf Mütevelli Heyetinde görev alacak iki mahalle muhtarının seçimi için bugün(10 Mayıs) saat 11.00’da Cigerhun Gençlik ve Kültür Merkezi'nde toplantı yapılması kararlaştırılmıştı. 

Valiliğin günler öncesinde yaptığı bu duyuruya rağmen kente bulunulan bini aşkın muhtardan sadece dört muhtarın bugün söz konusu toplantıya katlım sağladığı öğrenildi. 

Diyarbakır’da boş dondurma külahı 7 lira buzlaş 10 lira! Diyarbakır’da boş dondurma külahı 7 lira buzlaş 10 lira!

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunun 7. Maddesi gereğince kentteki mahalle muhtarlarının kendi aralarında bugün iki üye seçimi için yapılması kararlaştırılan söz konusu toplantıya neredeyse hiç bir muhtar katılmadığı, gelmediği için toplantının iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Öte yandan kentteki ilçe kaymakamlıklarının da kentteki muhtarlara Mahalle Muhtarları Mütevelli Heyet Seçimi için "Tüm mahalle muhtarlıklarına" başlıklı bir yazı ve ayrıca cep telefonlarına da bir mesaj gönderdiği öğrenildi.

VALİLİĞİN GEÇEN HAFTA YAPTIĞI DUYURU
Diyarbakır Valiliği, “Mahalle Muhtarları Mütevelli Heyet Seçimi” başlıklı duyurunda şu ifadelere yer verilmişti: “3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunun 7. Maddesinde düzenlenen “İl dahilindeki köy ve mahalle muhtarlarının, Valinin çağrısı üzerine yapacağı toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile kendi aralarından seçecekleri birer üye görev yapar… (Ek fıkra: 20/02/2014-6525/18 md.)… il veya ilçe sınırları içerisinde köy bulunmaması halinde, köy muhtarı yerine bir mahalle muhtarı daha Mütevelli Heyetinde görev yapar.” Hükmüne istinaden 2024 yılında Vakıf Mütevelli Heyetinde görev alacak iki mahalle muhtarının seçimi için 10.05.2024 günü saat 11.00’da Cigerhun Gençlik ve Kültür Merkezi (Peyas Mah. Dicle Kent Cad. No:9 Kayapınar / Diyarbakır) adresinde toplantı yapılması kararlaştırılmıştır.”

Muhabir: Orhan YALÇIN