Gineli futbolcu Youla, bir dönem Süper Lig’e damga vurmayı başarmış, Ankara ekibi Gençlerbirliği’nin efsanesi olmuş, Beşiktaş’ta forma terletmiş bir isimdi. Futbolcu, Türkiye’de yüzün üzerinde maça çıkarken birçok kulübün de formasını terletmişti.

Diyarbakırspor, İngiltere Takımı Ile Dünyada Bir Ilki Başardı

2001/02 sezonunda Gençlerbirliği’ne transfer olan futbolcu dört sezon burada oynadıktan sonra siyah beyazlı kulübe imza atarak Beşiktaş forması terletmiş daha sonrasında Fransa’da Metz ve Lille formaları giymişti. Tekrar Türkiye’ye dönen futbolcu burada Eskişehirspor ve Denizlispor formalarını da terleterek Süper Lig kariyerini noktalamıştı.

Diyarbakırspor için düzenlenecek etkinlik iptal edildi! Diyarbakırspor için düzenlenecek etkinlik iptal edildi!

ESKİŞEHİR’DE DİYARBAKIR’A GOL ATAMAYINCA BUNALIMA GİRDİ
Futbolcu, Eskişehirspor’da Rıza Çalımbay’la beraber bulunduğu kulüpte forma terletirken ciddi bir formsuzluk yaşayıp, Diyarbakırspor’u sahalarında konuk ettiği maçta kaçırdığı pozisyonların ardından bunalıma girdiğini belirtmişti. İki kulüp arasında 19 Aralık 2009 tarihinde oynanan maç 0/0’lık eşitlikle bittikten sonra Eskişehirspor’da oynadığı son maçta Diyarbakırspor maçı olmuştu. Bu karşılaşmanın ardından Souleymane Youla Denizlispor’a gidip burada Diyarbakır’a karşı çıktığı ilk maçında gol atmayı başarmıştı.

Muhabir: Onurcan GÜLER