Yüzbinlerce çiftçiyi ilgilendiren karar geldi. Diyarbakır, Urfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde 2018 yılından itibaren uygulanan tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteği, 31 Aralık tarihi ile birlikte sona erecek.

İNDİRİMSİZ ÖDEME YAPILACAK

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

Diyarbakır’da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) çiftçilere gönderdiği mesajında “2018 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2018/11844 Sayılı Karar doğrultusunda tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketim bedelinin desteklenmesi 31.12.2023 tarihinde son bulacaktır. 01.01.2024 tarihinden itibaren kullanmış olduğunuz elektrik bedelini % 100 olarak ödemeniz gerekecektir” dedi. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım'ın kaleme aldığı yazısına göre, 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren normal tarifeye dönüleceği ve ödemelerin indirimsiz yapılacağı belirtildi.

DİYARBAKIR’DA BİNLERCE ÇİFTÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

Diyarbakır’da beş bin civarında çiftçi, bu destekten istifade ediyordu. Fakat bu desteğin kesilmesinin ardından Diyarbakır’da birçok çiftçinin gelecek elektrik parasını ödemede güçlük çekeceği düşünülüyor. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi