Mücadele Gazetesi’nin arşiv haberine göre, 10 Temmuz 1974 tarihinde valilik kararıyla Diyarbakır’da açıkta satılan yiyecek ve içeceklerin satışı yasaklanmış. İşte arşiv haberi:

“Açıkta Satılan Yiyecek ve Meşrubat Satışı Yasaklandı

 Diyarbakır, Urfa ve Elazığ çevresinde yaz ishali ve bağırsak enfeksiyonunun salgın halini aldığını ve ölüm olaylarının gün geçtikçe fazlalaştığı belirtilmektedir.

Diyarbakır Vali vekili Mekin Sarıoğlu Daire müdürleri ile ilçe kaymakamlarına gizli kaydıyla bir yazı göndermiştir. Yazıda yaz ishalinden ölüm olaylarına rastlandığı ve bu nedenle gerekli bütün tedbirlerin alınması istenmektedir. Vali vekili ayrıca açıkta yiyecek ve meşrubat satışlarını yasaklamıştır.

Van’ın ilk radyosu ne zaman açıldı? Van’ın ilk radyosu ne zaman açıldı?

Sağlık ekipleri devamlı şekilde şehir içindeki vatandaşları uyarıcı konuşmalar ve aşılar yap- maktadır. İçme suyuna karıştırılan klor miktarı artırılmış çöpler şehir dışına çıkartılarak üzerleri kireçle örtülmektedir.

ELAZIĞDA DURUM

Elâzığ il yöneticileri de hastalığa karşı halkı uyarmakta yiyeceklerin yıkanmadan yenmemesini açıkta satılan yiyecekleri almamalarını hastalık belirtisinde derhal doktora başvurmasını salık vermişlerdir.

URFADA DURUM

Urfa’da bağırsak enfeksiyonu hastalığına mikrop saçan Karakoyun deresinin üstünün kapatılması kararlaştırılmıştır. İki kilometre uzunluğundaki derenin şehir içinden geçen bölümü tamamen kapatılacaktır.”

İşte haberin manşet yeri:

Muhabir: Onurcan GÜLER