Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Üç Kuyular Küme Evler 19. Sokak Hamidiye Hafızlık Kız Kuran Kursu yanında bulunan ve her gün öğrencilerin okula gitmek için kullandığı yol yağmur sonrası adeta bataklık yuvasına dönüyor. Öğrencilerin okula gittiklerinde ayakları çamurlu olduğu için öğretmenlerinden azar işittikleri söylendi.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

5 FARKLI OKULDA OKUYAN ÖĞRENCİLER ÇAMURLU YOLU KULLANIYOR

Öğrenciler ve veliler bu durumdan şikayetçi olduklarını gerekli yerleri aradığını ama herhangi bir çözüm yapılmadığını söylediler. Görüntülerde ise öğrenci ve velilerin çamurlu yolda zorlandığı görüldü. 5 farklı okulda okuyan öğrenciler çamurlu yollardan gitmekte şikayetçi. Bu durumun en kısa sürede düzeltilmesi talebinde bulundular.

ÖĞRENCİLER OKULDA AYAKLARI ÇAMUR DİYE ÖĞRETMENLERDEN AZAR İŞİTİYOR

Gazetemize konuşan öğrenci velisi Sedat gören, “Öğrencilerimiz hepsi mağdur durumda. Burası Survivor parkuruna dönmüş. Bataklığın içinde çocuklarımızı okula götürüyoruz. Yazık hem de çok yazık. 50’den fazla öğrenci bu yolu kullanmak zorunda başka bir yolumuz veya seçeneğimiz yok. Aylardır belediyeyi arıyoruz muhtarı arıyoruz yetkilerden bir ses seda yok. Kimse burayla ilgilenmiyor. Buradaki öğrenciler mağdur oluyor. Burada 5 farklı okula giden öğrenciler var. Gittikleri okul Hamravat İlkokulu, Hamravat Ortaokulu, Orhan Asena Lisesi, Üç Kuyular Anadolu Lisesi ve Kuran Kursunda Ana Okul var minikler maalesef bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen öğrencilerimiz mağdur oluyor. Bu çamurlu ve bataklık olan yolda yürümek istemiyoruz. Sizden ricam 50’den fazla öğrenci bu yolu kullanıyor. Okulda ayakları çamur diye öğretmenlerden azar işitiyor. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin çocuklarını bu şartlarda okula göndermeyin. En kısa sürede bu durumun çözülmesini istiyoruz. Yenişehir Belediyesi’nin bu duruma el atmasını istiyoruz. Umarım en kısa sürede sorunlarımızı çözer ve öğrencileri bu mağduriyetten kurtarırlar” diye konuştu.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol