Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Evrim Alataş Caddesi güzergahında bulunan alanda bir hafta önce inşaat kurulacak alanın yakınlarında sondaj çalışması başladı.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

ÇALIŞMADA ÇOCUKLAR İÇİN HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI 
Çalışma alanının hemen bir metre ilerisinde ise Bağlar Belediyesi'nin yaptığı çocuk oyun sahası bulunuyor. Sondaj çalışmasından çıkan sular için sahanın yanına büyük bir çukur açıldı ve çıkan kirli sular o çukura boşaltıldı. Tehlike arz edecek su dolu çukura çocuklar için hiçbir önlem alınmadığı görüldü.

AİLELER TEDİRGİN 
Aileler hiçbir önlem alınmayan su dolu çukurun bir an önce kapatılması talebinde bulundular. Mücadele Gazetemize konuşan bir anne şöyle konuştu; “Çocuğumun canı şuan tehlikede. Sadece benim çocuğum değil herkesin çocuğunun canı tehlikede. Geçen hafta çalışma başlattılar. Su dolu çukurun hemen yanında yüzlerce çocuğun her gün oynadığı oyun alanı var. Çalışma öncesinde çocuğumu rahatlıkla oyun oynaması için gönderiyordum ama şuan çoğu aile çocuğunu gönderemiyor. Alanın kapatılmaması çocukların ölümüne yol açabilir. Yetkililer bir an önce su dolu çukurun etrafını kapatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
 

Editör: Abdullah Akyol