Diyarbakır'da doğalgaz olmayan ilçede çalışmalar sürüyor Diyarbakır'da doğalgaz olmayan ilçede çalışmalar sürüyor

Merkez Yenişehir ilçesi Gürdoğan Mahallesi'nde yaklaşık bir ay önce yapımına başlanan yolun asfalt bölümüki çalışma, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne bir gün kala bitti. Çalışmada elektrik direkleri yolun ortasında kaldı. Caddedeki evlerde yaşayanlar, evlerine girerken çıkarken, otomobillerin manevralarıyla genişliği, minibüs ve otobüslerin giremediği yaklaşık 1 kilometre yürümek zorunda kaldı.

Araçların yola giremediği için de her gün 1 kilometrelik yol yürüdüğünü ve yol yolunun henüz yapılmadığını mahallenin muhtarı Ramazan Akçiçek, “Bu caddenin girişi var, çıkışı yok. En sona giden arabalar geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bu kadar masraf boşuna yapıldı. Burada yaşayan kişiler ve çocuklar her gün bir kilometre yol yürüyüp, otobüse binmek durumunda kalıyorlar. Yolun çıkışı olmadığı için ne otobüs ne servis geliyor. Çünkü elektrik direkleri yolun ortasındaydı. Belediye ile bu konuda görüştüm, ancak herhangi bir sonuç alamadım” diye konuştu.

“ÖNCE ENERJİ HATLARINA MÜDAHALE İSTEDİK”
Otomobiliyle ilgili sorunlar yaşayan Şeyhmus Yağmur, yol çalışması sırasında çalışanların önce enerji hatlarına müdahale etmelerini belirterek, “Direkler yolun ortasında, çok plansız ve programsız. Yani tuhaf bir yol ortaya çıktı ve çok yoğun bir yol. Yol bu özelliğinin buranın eksikleri kaldırılamıyor. Dikkatler ben geldim, direğe uyuyorum ve direk yolun ortasında. Acayip bir yapı ortaya çıktı. Bu bir milli servettir, yazıktır ve günahtır. Biz dedik ki; öncesindeki aralığın alt noktalarını indirelim, sonra asfaltlama evrensel ama dinletemedik” dedi.

“1 KİLOMETRE YOL YÜRÜYEREK EVİMİZE GİDİYORUZ”
Öğrencilerden Arda Bal servislerinin yola giremediği için 1 kilometre yol yürüdüğünü ifade ederek, “Bu mahallede oturuyorum. Servisimiz bu yola giremiyor. Yolun orta direkler var. Dönüşemiyor ve zorluk çekiyor. Bizi köşede bırakarak, 1 kilometre yol kat edebiliriz. Yolun ortasındaki direkler var, farklı bir şey, anlamadık yani. Yeni özgürlük alanları da direğe çarpabilir, o korku da var” diye konuştu.

Kaynak: DHA