Dicle Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ni dereceyle bitiren 23 yaşındaki Diyarbakırlı gönüllü genç Berfin Sönmez, Diyarbakır'a vefa borcu olduğunu düşündüğü için 5 yılda birçok projede ve çalışmada yer aldı.

"İYİLİĞİ YAY"

Bu çalışmalardan en önemlisi olarak gördüğü ve "İyiliği Yay" sloganıyla hareket ettiği yardım projeleri ise en çok dikkat çeken çalışması oldu.

4 BİN KİTAP VE GİYİM YARDIMI

Sönmez bu proje kapsamında 5 yıl içerisinde 15 köy okuluna 4 bin kitap yardımında bulunurken, çok sayıda çocuğun ise kırtasiye, bot ve mont ihtiyacını giderdi.

AİLELERE GIDA DESTEĞİ

Ayrıca 10 gence burs verdiğini de paylaşan Sönmez, bu yıl içerisinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan 150 aileye gıda kartı yardımında bulunduğunu aktardı.

"5 YILDIR YARDIM PROJELERİ YAPIYORUM"

Diyarbakırlıların her türlü yardımını imkanları dahilinde gidermeye çalıştığını söyleyen Sönmez, "İlk etapta kendi paramla, daha sonrasında ise etrafımdaki insanların desteği ve sosyal medyada bize yardım etmek isteyen insanların katkıları ile yardım projelerimizi büyüttük. Binlerce öğrencinin hayatına dokundum. Şuan 10 genç arkadaşımıza burs veriyorum. 'İyiliği Yay' parolasıyla çıktığım bu yolda, Diyarbakır halkına faydalı olabilecek projeler yapmaya devam edeceğim. Karanlığı yenmenin en güçlü yolunun, ışığımızın paylaşmaktan geçtiğine inanıyorum." dedi.

Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk