Mücadele Gazetesi’nin 31 Temmuz 1974 tarihli haberinde Diyarbakırspor, sezon açılışına kurban keserek başlamış. İşte haber:

“Diyarbakırspor 1974/1975 Futbol Sezonunu Açtı

Yer Diyarbakır! Aynı karede 94 yıllık değişim Yer Diyarbakır! Aynı karede 94 yıllık değişim

 1974/1975 futbol sezonuna güçlü bir kadro kurarak girmeye hazırlanan, Şehrimizin güzide takımı Diyarbakırspor, yeni sezon faaliyetlerini başlatmak üzere, geçtiğimiz Pazar günü kalabalık bir taraftar önünde yeni sezonu açmıştır. Bu vesile ile bir konuşma yapan Belediye Reisi Sayın Oktay Kalfagil, Diyarbakırspor'un özlenen şampiyonluğa ulaşmasını temenni ederek, bu başarıya ulaşana bilmek için, tüm Diyarbakırspor camiasının gayret göstermesini ve alınacak her türlü sonuçlarda centilmenlikten ayrılmamasını bilhassa istirham ettiğini belirterek yeni sezonun hayırlı olmasını dilemiş tir. Daha sonra mikrofon gelen Başkan Çelebi Eser'de her zaman ki gibi, Diyarbakırspor'un menfaatleri için her türlü fedakârlığa hazır olduğunu belirterek, açılışa gelen 7. Kolordu Komutanına teşekkürlerini bildirerek, Türk Ordusunun başarılarının devamını dilemiştir. Daha sonra futbolcular teker teker taraftarlara takdim edilmiş ve Antrenör yardımcısı Nazmi Tahincioğlu'nun yönetiminde tek devrelik bir futbol antrenman maçı oynamışlardır.

Başlangıçtan kesilen kurban kanından alınlarına süren Diyarbakırsporlu futbolculara, şimdiden başarılar diler, taraftarlarının yüzünü güldürmelerini temenni ederiz. Yeni transferlerin dünkü çalışmada oldukça göz doldurduğu da gözlerden kaçmamıştır. Tüm Diyarbakırlılara ve futbolculara candan başarılar dileriz.”

İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER