Mücadele Gazetesi’nin 19 Ağustos 1974 tarihli haberine göre Diyarbakır yurt genelinde en fazla cinayet işlenen il olmuş. İşte haber:

“Son iki ayda en fazla cinayet Türkiye’de Diyarbakır’da işlendi

Son iki ay içinde Türkiye’de en fazla cinayetin Diyarbakır’da işlendiği öğrenilmiştir. Alınan bilgilere göre, Genel Af Yasasının Yürürlüğe girmesinden bu yana Diyarbakır’da 14 cinayet işlendiği tespit edilmiştir.

Diyarbakır’da bu hafta içinde bir Hazro ilçesine bağlı Kırmataş köyünde iki il merkezinde olmak üzere üç cinayet işlenmiştir. Hazro’nun Kırmataş köyünde meydana gelen cinayetin ailevi geçimsizlik, il merkezinde meydana gelen cinayetlerin kabadayılık yüzünden işlendiği öğrenilmiştir.

KAZA İLE ÖLÜM

İki ay içinde 14 cinayet olayının meydana geldiği Diyarbakır’da kaza ile iki ölüm olayı da meydana gelmiştir. Diyarbakır’a bağlı Lice ilçesinin Baharlar köyü Keklik mecrasında bir evde meydana gelen yangın sırasında evde bulunan 55 yaşlarında ki Zaide Yalçın dumandan boğularak ölmüştür. Yine Lice ilçesinin Şehverdiyan köyünde de Saliha Gürbüz adında ki genç bir kız mavzerle oynarken mavzerin aniden ateş almasıyla öldü.”

İşte haberin görüntüsü:

Diyarbakır kış öncesi birde bu kıtlığı yaşamış! Diyarbakır kış öncesi birde bu kıtlığı yaşamış!

Muhabir: Onurcan GÜLER