Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu yayımladı. Yağışların; Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Urfa ölüm yolunda araçlar çarpıştı! Yaralılar var Urfa ölüm yolunda araçlar çarpıştı! Yaralılar var


 
18 İLE SARI KOD UYARISI YAPILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü 18 şehirde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin sarı kod uyarısı iller şu şekilde: Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tuncel, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak

SARI KOD UYARISI NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi