Merkez Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesi Sidar 1 Apartmanı altında bulunan ve 5 ay önce bir tekstil dükkânında çıkan yangın patlamaya neden olmuştu. Gece saatlerinde meydana gelen patlamada yaralanan olmamıştı.

Depremden dolayı hasar alan bina boşaltılmıştı. Boşaltılan binanın altında patlamadan bu yana çöpler ve patlamadan geriye kalanlar toplanmadığı için kötü kokuya sebebiyet veriyor. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Bir an önce binanın altında kötü kokan çöplerin toplanmasını istiyor. Öte yandan binaya gece saatlerinde madde bağımlılarının geldiği de söylendi.

Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak

MÜCADELE YAZDI KONU MECLİS’E TAŞINDI
Mücadele gazetemizin “Yer Diyarbakır! Çöp ev değil çöp bina” başlıklı haberi üzerine DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki‘nin yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Eren’in soru önergesi şöyle:
Basına ve kamuoyuna yansıyan haberlere göre Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesinde bulunan Sidar 1 Apartmanın önü ve altında bulunan boş dükkânın önü çöplüklerden dolayı çevre kirliliğine neden olmakta ve halk sağlığını tehdit etmektedir. 6 Şubat depremleri sonrasında ağır hasar alan ve boşaltılan binanın altında bulunan tekstil dükkanında 5 ay önce gece çıkan yangın bir patlamaya neden olmuş şans eseri kimse yaralanmamıştı. O günden sonra bina adeta kaderine terk edilmiş, çöplerin atıldığı ve uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline gelmiştir. Mahallede yaşayan yurttaşlar çöplerden dolayı mahallelerinin oldukça kötü koktuğunu, daha önce yetkililere durumu aktardıklarını ancak şu ana kadar binanın önü ve içinin temizlenmediğini belirtmektedirler. Ayrıca uyuşturucu bağlılarının sürekli binada bulunmasından kaynaklı endişe yaşadıklarını ifade etmektedirler. 
Bu bağlamda;

1-Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bağlı Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesinde bulunan ağır hasarlı Sidar 1 Apartmanı neden depremin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen yıkılmamaktadır?


2-Her an yıkılabilecek binanın çevresinde neden gereken önlemler alınmamaktadır?


3-Çevre kirliliğine neden olan ve halk sağlığını tehdit eden binanın çevresindeki çöpler neden temizlenmemektedir?


4-Binanın uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline getirildiği doğru mudur? Bu konuda bakanlık olarak bir soruşturma başlatacak mısınız?

Muhabir: Abdullah AKYOL