Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarında bulunan Bestler-Dereler bölgesi bir dönem terör kamplarının yuvasıyken şimdi huzur ve güven ortamıyla beraber yol ve modern tünellere sahiplik yapmaya hazırlanıyor. Sabah’ın haberine göre, yapılması planlanan Şırnak Van arasında karayolu ve tüneller sayesinde iki şehir arasındaki mesafenin de 390 kilometreden 190 kilometreye düşmesi bekleniyor. Süre olarak ise 6 saatlik yolculuk yerini 2 saate bırakacak, Van ve Şırnak birbirine oldukça yaklaşmış olacak.

19 Mayıs'ta 81 ilde festival olacak 19 Mayıs'ta 81 ilde festival olacak

TERÖRDEN DOLAYI YAVAŞLAMIŞTI

Projenin yapımı terör eylemleri sebebi ile sürekli aksamış, oldukça yavaşlamıştı. Bölgenin terörden temizlenmesinin ardından çalışmalar hız kazandı ve projenin bitim tarihi de netlik kazanmaya başladı. Bu hızla devam edildiği takdirde projenin önümüzdeki sene içerisinde bitmesi bekleniyor.

12 TÜNEL BULUNACAK

Yapılan yol üzerinde toplam uzunluğu da 15 kilometrelere kadar uzanacak 12 tünelin yapım çalışmaları da sürüyor. Projenin tamamlanması ile beraber konfor ve ekonomik anlamda ciddi bir kazanç elde edilecek. Ayrıca yol güzergahı üzerinde 35 güvenlik kulesi de inşa ediliyor. Terörün yıllarca engellemeye çalıştığı projede artık mutlu sona doğru yaklaşırken, Şırnak ve Vanlılar içinde oldukça güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Projenin 2025 yılı içerisinde bitmesi bekleniyor.

Editör: Mücadele Gazetesi