CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami önünde 1 tepsi simite 600 lira verdi. Vatandaşlara simit dağıtan Tanrıkulu burada açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

“SİMİTİN FİYATINDAN HABERI OLMAYAN SİYASETÇİLER VAR” 

Sezgi̇n Tanrıkulu: "Simit bu ülkenin icat ettiği, yoksulun, emekçinin her an ulaşıp karnını doyurduğu bir yiyecekti. Ama şimdi lüks hale geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarının yetkilileri geçmişte '5 kişilik aile sadece 3 öğün simit ve çay içse geçinemez.' diyordu, maaşı yetmez diyordu. Ama bugün beş kişilik bir aile sadece simit ve çay içse, yese üç öğün 13 bin 500 lira tutuyor. Emekli maaşı 10 bin lira. Yani simit ve çay yoksulun, emekçinin yiyeceği olmaktan çıktı. Bugün 100 lira verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simitin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır" diye konuştu. (Haber Merkezi) 

Editör: Mücadele Gazetesi