Karavanla Türkiye’yi geziyorlar! Durakları bu kez Diyarbakır Karavanla Türkiye’yi geziyorlar! Durakları bu kez Diyarbakır

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü bölge illeri için uyarılarını yaparken bazı bölgelere de kar yağışları geleceğini duyurdu. Diyarbakır’da kar yağışı alacak iller arasında yerini aldı.

DİYARBAKIR BATMAN SİİRT ŞIRNAK DİKKAT KARLA KARIŞIK GELİYOR

Meteoroloji yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri ile Urfa’nın kuzey ve doğu Viranşehir, Hilvan ve Siverek ilçelerinde etkili olacağını duyurdu. Bunun yanı sıra Mardin’in doğu ilçelerinde (Midyat, Dargeçit, Nusaybin) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak beklenen bölgede sıcaklıkların da düşmesiyle beraber kar yağışları da bekleniyor.

1200 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde Diyarbakır’ın Kulp, Batman’ın Sason, Siirt Pervari, Şırnak Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmekte. Ayrıca yağışların, yarın (Perşembe) gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybetmesi, doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar etkili olması tahmin edilmekte.

Vatandaşa uyarılarda bulunan meteoroloji, “Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” açıklamasını da yaptı.

Muhabir: Onurcan GÜLER