Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 6 Şubat 2023 Maraş depremlerinde ağır tahribat alan Diyarbakır’ın deprem bölgesinden çıkarıldığını ve kentteki esnafın mağdur olduğunu belirterek, konuyu yeniden Meclis'e taşıdı. Diyarbakır’ın yeniden deprem bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulunan Eren, “Diyarbakır esnafının feryadını duyun. Diyarbakır’ı yeniden deprem bölgesi ilan edin ve esnafımızı bu faiz yükünden kurtarın” ifadelerini kullandı.

"DİYARBAKIR ESNAFININ FERYADINI DUYUN"
Diyarbakır milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır'ın deprem bölgesinden çıkarılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi. Alınan kararı eleştiren Eren şu ifadeleri kullandı:

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'ın annesi vefat etti DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'ın annesi vefat etti

“Diyarbakır’ın deprem bölgesinden çıkarılmasını eleştiren Eren, “Diyarbakır’daki esnaflarımızın çekmiş oldukları kredilerin faizleri bundan dolayı artırıldı. Diyarbakır halkının acısını, kayıplarını ve yaşadığı zorlukları görmezden gelmek nasıl bir adalet anlayışıdır? 6 Şubat depremi sonrasında Diyarbakır’da 411 kişi yaşamını yitirdi. Depremde 2 bin 82 işyeri yıkıldı. 3 bin 252’si ağır hasarlı, bin 828’i orta hasarlı, 30 binin üzerinde az hasarlı bina olmasına rağmen nasıl olur da Diyarbakır deprem bölgesinden çıkarılır? Daha ne olmasını bekliyordunuz? Diyarbakır esnafının feryadını duyun. Diyarbakır’ı yeniden deprem bölgesi ilan edin ve esnafımızı bu faiz yükünden kurtarın.”

Kaynak: Haber Merkezi