Diyarbakır’da 6 Şubat Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların yıkımı devam ediyor. Merkez Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi güzergahında bulunan ve 12 Şubat’ta yıkımı yapılan ağır hasarlı Fidan Apartmanı bitişikteki 7 katlı sağlam İpek Sevim Apartmanı ve hemen yanında bulunan 2 katlı binanın üzerine devrilmişti. Çalışmalar tedbirsiz yıkımdan bu yana durmuş durumda.

BİNAYI MOLOZLAR AYAKTA TUTUYOR
Kolonu patlayan binayı molozların ayakta tuttuğu görüldü. Öte yandan yıkımı yapılan bina 12 Şubat’tan bu yana çalışmaların durduğu görüldü. Büyük molozların hemen yanındaki caddeye düşme ihtimali olabilir. Tehlikeli yolda hiçbir önlem alınmadığı görüldü. Çocukların yıkımı yapılan binanın etrafında da geçtiği de görüldü.

Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda? Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda?

ESNAF ŞİKAYETÇİ
Mücadele gazetemize konuşan bir esnaf, “15 günden fazladır bu ağır hasarlı binayı yıktılar. Bu tedbirsiz yıkım hem 7 aileyi evsiz bıraktı hem de bizim işimize engel oluyor. Binanın yıkımı yarıda kaldı. Bizde günlerdir mağdur durumdayız. Yıkım araçları yolu kapattığı için dükkanlarımız gözükmüyor. Vatandaşlar buradan geçemiyor. Asıl kapatmaları gereken yol araçların otobüslerin geçtiği Hatboyu Caddesi olması lazım. Molozlar yola savrulabilir. Yolda hiçbir önlem yok. Her gün binlerce vatandaş o yolu kullanıyor. Allah korusun bir moloz yola düşerse çok kötü sonuçlar ortaya da koyabilir. Kolonları patlayan binayı şuanda yıkımı yapılan binanın molozları ayakta tutuyor. En kısa sürede binayı yıkıp tedbir almaları gerekmektedir” diye konuştu. 

Muhabir: Abdullah AKYOL