Merkez Sur ilçesi sınırları içerisinde yer alan, tarihi On Gözlü Köprü her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistlerce ziyaret ediliyor. Tarihi köprü civarında geniş alana yayılan kafe işletmelerinde satılan demlik çay fiyatları tepki çekiyor. Ziyaretçiler tarafından en çok tüketilen demlik çay 700 liraya kadar çıktı.
Fiyatların yüksek olduğunu düşünen vatandaşlar, başta Diyarbakır İl Ticaret Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne denetim çağrısında bulunuyor.
Diyarbakır’da yaz sezonunun başlamasıyla birlikte, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilk uğrak yeri tarihi On Gözlü Köprü oluyor. Köprüyü görmeye giden birçok kişi ise köprü çevresinde bulunan kafelerde dinlenerek Dicle Nehri’nin de tadını da çıkarmak istiyor.
Vatandaşlar, yetkilere çağrıda bulunarak bir an önce düzenleme gerektiğinin altını çiziyor.
İşte Diyarbakır On Gözlü Köprü’de demlik çay ve yanında verilen mısır fiyatları:
2 kişilik çay + mısır 350
3 kişilik 450
4 kişilik 550
5 kişilik 600
6 kişilik 650
7 ve 8 kişilik 700
Ayrıca yanında verilen 0.5 litre pet su fiyatı ise 25 liradan satışı yapılıyor.