Diyarbakır'da söylediği dengbejle mest etti Diyarbakır'da söylediği dengbejle mest etti

Genellikle dar gelirli ailelerin ve öğrencilerin en çok tercih etiği sokak simitti Diyarbakır’da her türlü fiyattan satanlar oluyor. Öğrenciye simit 10 lira normal gelirli olanlara 12,50 lira durumu iyi olan vatandaşlara ise 15 liradan satıldığı görüldü. Özellikle son günlerde başında tepsi ile gezen simit satıcıları simitti 15 liradan sattığı görüldü. 

Diyarbakır’da Ekmek, Simit, Somun Çörek Fiyatı

SİMİTE ÖNÜMÜZDEKİ AY ZAM GELEBİLİR
Satıcıların simitte herhangi bir zam gelmediği halde kendilerince fiyat belirlediği görüldü. Edindiğimiz bilgilere göre simitte önümüzdeki aylarda zam gelebileceği belirtildi.

ÖĞRENCİYE 10 LİRA PARASI OLANA DA 15 LİRA
Mücadele gazetemize konuşan bir sokak simitçisi, “Şuanda simit 10 lira ile 15 lira arasında satıyorum. Öğrenciler gelip aldığında onlardan elimden geldiğince az alıyorum. Genellikle 10 lira veren oluyor. Parası olmayan öğrenci olursa kendim hediye ediyorum. Durumu iyi olan vatandaşlara ise 15 liradan veriyorum. Ekonomik durumlardan dolayı bunu yapmak zorunda kalıyorum. Evim kira 3 çocuğum var. Aylık 12 bin lira kira ödüyorum. Hayat zor olmuş yapacak bir şey yok. Parası olmayanda baş göz üstüne” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL