Mart ayının gelmesi ile beraber bahar sevinci yaşanmadan kar yağışları tekrar kendini hissettirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar sonrası Doğu’da birçok ili etkisi altına alan kar yağışı, Diyarbakır’ın komşu 2 ili olan Bingöl ve Muş’ta da etkisini gösterdi. önceki gün başlayan kar yağışı, bugün de etkisini gösterirken, kırsal ve yüksek kesimlerde ekiplerin yol açma çalışması sürüyor.

ÖSYM Başkanı Ersoy: ALES/2'ye 157 bin aday başvurdu ÖSYM Başkanı Ersoy: ALES/2'ye 157 bin aday başvurdu

KAR YAĞIŞI BİNGÖL KARLIOVA’DA DÜNDEN BERİ SÜRÜYOR 
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde önceki gün başlayan kar yağışı, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteorolojinin uyarısının ardından 1940 rakımlı Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Önceki gün başlayan kar, bu sabah saatlerinde de devam etti. İlçe merkezinin tamamı beyaza bürünürken, kar kalınlığının 10 santimetreyi aştığı öğrenildi. İlçe merkezindeki esnaflar işyerinin önünü temizlerken, sürücüler de araçlarının üzerinde olan karları attı.

MUŞ VE İLÇELERİNDE KAR YAĞIŞI
Muş’un Malazgirt ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün gece başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar yağışının ardından Karayolları 116. Şube Şefliği ekipleri ulaşımda aksamaların yaşanmaması için Malazgirt- Ahlat, Malazgirt- Patnos ve Malazgirt-Bulanık kara yollarında kar temizleme çalışması başlattı. Malazgirt Özel İdare Müdürlüğü ekipleri de kar yağışı ve fırtınadan dolayı kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışların dün geceden beri sürdürüyor.

METEOROLOJİDEN VATANDAŞLARA UYARI
Meteoroloji vatandaşları, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, kar yağışı gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA