Mücadele Gazetesi’nin 9 Ağustos 1974 tarihli arşiv haberine göre;

“Güneydoğu Komple Bir Yıl Sonra TV Seyredebilecek

3. Kanal 9. Bant üzerinden paket yayın yapan Diyarbakır Televizyonu canlı yayına geçtikten sonra, Urfa, Elazığ, Siirt, Mardin, Bingöl, Muş, Adıyaman ve Bitlis illerinden oldukça net izlenebildiği gibi Suriye ve Irak'ın Türkiye ile olan sınır illerinden de izlenebilecektir. TRT yetkilileri Diyarbakır TV'sinin 1976 yılında canlı yayına geçebileceğini belirtmiş, Diyarbakır TV'sinin canlı yayına geçmesinden sonra Güneydoğu Anadolu illerinde 10 binlerce ailenin Televizyon alabileceğini açıklamışlardır. Diyarbakır'da üç bine ya kın televizyon olduğunu belirten PTT yetkilileri bu rakamım canlı yayının başlamasıyla birlikte 10 bini bulacağını açıklamışlardır.

İKİ BİN KAÇAK TELEVİZYON

Diyarbakır kış öncesi birde bu kıtlığı yaşamış! Diyarbakır kış öncesi birde bu kıtlığı yaşamış!

Diyarbakır PTT Bölge Baş Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Diyarbakır Televizyonunun yayına başladığı 5 Haziran’dan bu yana Diyarbakır il merkezinde üç bini aşkın televizyon satılmış bunlardan ancak bin tanesi PTT'ye kayıt edilmiştir.

Diyarbakır’ın köylerine ilk televizyon ne zaman geldi? Diyarbakır’ın köylerine ilk televizyon ne zaman geldi?

PTT'nin Diyarbakır'da ki TV satıcısı acentalarla yaptığı görüşmeler sonucunda Diyarbakır'da en az iki bin kaçak televizyon bulunduğu tespit edilmiştir. PTT Bölge Baş Müdürlüğü ilgilileri kayıt sırasında 250 lira kayıt parası alındı- ağını, birçok televizyon sahibinin bu parayı vermemek için televizyonlarını PTT'ye kaydettirme diklerini söylemiş, kaçak olarak Televizyon kullananların yakalandıklarında para cezasına çarptırılacaklarını açıklamışlardır.

Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi olmak ü zere haftada üç gün paket yayın yapan Diyarbakır TV'sinin programlarının halkı tatmin etmediği öğrenilmiştir. Düzenli bir program seyre demediklerinden yakınan Diyarbakır'da ki TV sahipleri TRT'nin bu konuya eğilmesi gerektiğini belirtmişlerdir.”

İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER