Geçmişten Günümüze İş ve İşçilik Kavramı
Bu hafta geçmişten günümüze kadar uzanan iş ve işçilik kavramına değinmek istedim.
Mahalle Kavramı
Birlikte yaşamak ve birlik olmanın kapısı mahalleler, geçmişten günümüze şehirlerin özü olmuş ve kentleşme sürecinde referans noktası haline gelmişlerdir.
Diyarbakır Çüngüş’teki sahipsiz eserler!
Toplumlar kendi geçmişinden gelen ve bu güne kadar varlığını devam ettiren değerlere sahiptir. Bu bağlamda evrensel değerlerin bir araya gelmesiyle kültür dediğimiz yapı oluşur evrensel kültürün oluşm...
Güç ve Adalet
İnsanlar, birlikte yaşamanın verdiği zorunlulukla beraber, paylaşımsal hayat tarzını benimseyip, düşündüğünü imkanlar dahilinde hayata geçiren bir varlık olma özelliğine büründü.Bunu da kısaca Sosyal...
Zerzevan ve Mithras
Geçen hafta Zerzevan Kalesi ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra bu yazımızda Mithras Tapınağı’nı anlatmaya çalışacağım.
Diyarbakır ve Zerzevan Kalesi
Bu haftaki yazımda Doç. Dr. Aytaç Coşkun hocamın kazı başkanlığını yaptığı Zerzevan Kalesi’ni ve Zerzevan Kalesi’nin Diyarbakır’ın tarihi, kültürü ve turizmi açısından önemine değinmek istedim.
Kültürler ve Değerler
Diyarbakır’da bulunan birçok eserin, taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının önemini anlamaya çalışmamız gerektiği kanaatindeyim.
Unutulmuş Hamam Kültürü
Diyarbakır; eski yapılarıyla bizlere geçmişten mesajlar vererek bu kadim topraklar üzerinde yaşamış medeniyetlerin tarihi ve kültürel mirasını sergiliyor.
Hilar Mağaraları ve Çayönü’nün Önemi
Hilar Mağaraları ve Çayönü’nün Önemi
Gönül Kapılarımız
Gönül Kapılarımız