• USD 32,45
  • EUR 34,83
  • ALTIN 2.439,70
  • BİST100 9.916
  • BTC 63.349
Devrim Aktürk

Tüm Makaleleri

Devrim Aktürk

Diyarbakır'da sinema ve kültürel mekânlar: 4

Diyarbakır'ın sinema tarihine dair detaylar, şehrin kültürel dokusunu ve sosyal yapısını anlamak için önemli bir pencere sunar.

Diyarbakır'da sinema ve kültürel mekânlar: 3

Kürt sinemasının Türkiye'de görünürlüğü ve üretimi, 90'ların sonlarına doğru artmaya başladı. Bu dönem, Diyarbakır'da yerel yönetimlerin Kürt partileri tarafından yönetilmeye başlandığı zamanlarla ört...

Diyarbakır'da sinema ve kültürel mekânlar: 2

Diyarbakır, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan tarihi ve kültürel bir şehirdir. Sinema ve seyir ilişkisinin bu şehirdeki geçmişi, devlet ve devlet dışı alanın kültür üzerindeki etkileşimlerinin karma...

Diyarbakır'da sinema ve kültürel mekânlar: 1

Türkiye'nin kültürel çeşitliliğinin en önemli yansımalarından biri olan Diyarbakır, sadece tarihi ve coğrafi zenginlikleriyle değil, aynı zamanda sinema ve kültür alanındaki dinamizmiyle de dikkat çek...

Diyarbakır'da kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini yaygınlaştırmak için yollar

Diyarbakır, tarih boyunca birçok farklı medeniyetin izlerini taşıyan ve zengin kültürel bir mirasa sahip olan bir şehirdir.

Diyarbakır'ın ekonomisini güçlendirecek atılımlar nelerdir?

Diyarbakır, tarih ve kültür zenginliğiyle dolu bir şehir olmasının yanı sıra, turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ekonomik gelir elde edilen önemli bir merkezdir.

Ölümünün 831'inci yılında Selahaddin-i Eyyubi

Değerli okurlarım, bugün sizlere Kürt Sultanı ve İslâm Âlemi adına Kudüs Fatihi namı ile tanınan Selahaddin-i Eyyubi El Kûrdî hakkında bilgiler sunacağım.

Diyarbakır'da sporu teşvik etmek için bazı öneriler

Diyarbakır'da sporu teşvik etmek için neler yapılmalı, yerel yönetimler nasıl bir yol izlemeli? İşte öneriler…

Diyarbakır’da en sık görülen hastalık! Peki ne yapılmalı?

Değerli okurlarım; Diyarbakır'da uzmanların yaptığı araştırmalara göre; hem Diyarbakır'da, hem de bölgede kanser türlerinden en fazla yaygın olanının meme kanseri olduğu açıklandı.

Diyarbakır’da ekonomi: Kırmızı ete gelen zam

Son dönemde Diyarbakır'da yaşanan ekonomik sıkıntılar, vatandaşların sofralarını da doğrudan etkilemeye başladı.