• USD 32,23
  • EUR 35,02
  • ALTIN 2.452,67
  • BİST100
  • BTC 64.001
Dyt. Fatih Aslan

Tüm Makaleleri

Dyt. Fatih Aslan

Streste Nasıl Beslenmeli?

Stres, anlık olarak gelişen ve kişiyi tehlikeye sokacağı düşündüğümüz olay veya düşüncenin sonunda vücudumuzda tedirginliğe yanıt olarak gösterilen fiziksel, zihinsel ve ruhsal tepkidir.

Can Eriği Vakti

Can eriği denince ağzımız sulanır ve yüzümüz ekşir nam-ı diğer yeşil erik. Ülkemizde nisan ortasından başlayarak 4-5 ay tezgahlarda bulunur.

Meyan Kökü ve Şerbeti Hakkında

Ramazan ayında köşe bucak, çarşıda seyyar olarak görebileceğimiz meyan şerbeti satıcılarını görürüz. Özellikle havalar iyice ısınınca hararetimizi alması için soğuk olarak tüketmeye çalışırız. Peki ne...

Ramazanda Doğru Beslenme

Her gün yaptığımız rutin yeme alışkanlığımızın dışında Ramazan ayında sahur ve iftar olarak iki öğün olacak şekilde ve belli vakitlerde besleniyoruz.  Bu sene mart ve nisan aylarına denk gelen oruç, o...

Kenger Bitkisi Hakkında

Ilıman iklimlerde yetişebilen Ortadoğu ülkelerinde genellikle mart ayı başından nisan ayının ortalarına kadar vadi, kayalık, meralık alanlarda kendiliğinden yetişen bir bitkidir.

Uzun Lafın Kısası Mor Lahana Salatası

Kış aylarında bolca pazar tezgahlarında, manavlarda ve marketlerin sebze reyonunda mor lahanayı renkli ve kendine has şekliyle sıkça görmüşüzdür.

Diyabet ve Beslenme Hakkında

Diyabet, insülin salınımı, insülin etkisi veya bu faktörlerin her ikisinde de bozukluk nedeniyle ortaya çıkan hiperglisemi ile karakterize kronik metabolik bir hastalıktır. Halk arasında şeker hastalı...

Yoğurt Bağırsak Çalıştırır Mı? İşte cevabı

Birçok toplumun beslenmesinde önemli bir yeri vardır. Yoğurdun besin bileşimi süte oldukça benzerdir. 

Mantarın Beslenmemizdeki Önemi

Mantarlar genelde oldukça nemli ve ılık sıcaklıkta ağaçlık veya otlak alanlarda yetişebilen dış görünümü şemsiye şeklindedir.

Soframızdaki Sarımsak

Sarımsak her türlü iklimde yetişebilen soğan ailesindendir. Güçlü tadı ve kokusuyla bilinir, yemeklere aroma vermek amacıyla kullanılır. 8 ile 20 diş arasında bir baş şeklinde kabukla örtülüdür.