İşte Kurban Bayramı ve Eti Hakkındaki önemli bilgiler
Kurban Bayramı’nın en önemli geleneklerinden biri de kurban kesimi. Ancak kesimin hemen ardından akla gelen ilk soru şu: Kurban eti nasıl saklanmalı?
Diyet Neden Kişiye Özgü Olmalı?
Sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.
Gelecek Sofrada Başlar: Sürdürülebilir Beslenmeye
Günümüzde sağlıklı yaşamın ve çevresel sürdürülebilirliğin kesiştiği en kritik noktalardan biri, hiç şüphesiz beslenmedir.
Mevsim Geçişlerinde Beslenme Nasıl Olmalı?
İlkbahar veya sonbahar mevsimlerinde yaşanılan hava, nem, sıcaklık, gece gündüz süreleri gibi değişikliklere vücudumuz tarafından adapte olmaya çalışır.
Kormit Otu ve Faydaları
Ülkemiz yenilebilir bitki florası bakımından 10 binin üzerinden yabani ota sahiptir. Ülkemizin iklimi ve coğrafyası bunda etkilidir. Dünya üzerindeki en önemli yenilebilir yabani ota ve endemik bitkil...
Turp Gibi Miyiz?
Turp sebzesi kök ve yaprakları yenilebilen sebzelerdendir. Dünyada yüzlerce turp çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde 300’ün üzerinde turp çeşidi üretimi yapılmaktadır.
Şalgam Suyu Hakkında
Şalgam bitkisi kök yumrusu olan turpgiller ailesinden bir mor renkli sebzedir. Ülkemiz ve dünya mutfağında kullanılan bilinen çiğ, pişmiş ve turşusu yapılabilen bir sebzedir. Ilıman iklime sahip birço...
Hipertansiyon hakkında ve tedavisi
Ülkemizde 18 yaş üzeri her 3 kişiden 1’inde tansiyon yüksekliği görülmektedir. Ortalama 17 milyon insanımız bundan etkilenmektedir.
Bir Çay İçelim mi?
Dünyada en çok tüketilen içecekler arasında çay yer almaktadır. Çay çoğunlukla sıcak tüketildiği gibi soğuk sevenlerde her geçen gün artmaktadır.
Altın Sıvı Bal Hakkında: Yüksek enerjili bir besin
Bal, arıların çiçeklerden elde ettikleri Nektar adı verilen özsulardan ürettikleri, yüksek yoğunluklu, yüksek enerjili bir besindir.
Probiyotik ve Prebiyotikler
Yeryüzünde yaşayan birçok canlının vücudunda milyonlarca mikroorganizmalar bulunur. Bu mikoorganizmalar iyi veya kötü olabilir.
Karacadağ Pirincinin özellikleri nelerdir?
Tahıl grubunda yer alan pirincin beslenmemizdeki yeri gün geçtikçe artmaktadır. 30 yıl öncesine kadar yılda kişi başı 4-5 kg pirinç tüketilirken şimdi 9-10 kg civarındadır.