Diyarbakır ve Süryani Çöreği Hakkında
Anadolu mutfağı, yüzyıllardır kültürlerin birbirine karıştığı, lezzetlerin hikâyelerle yoğrulduğu bir coğrafyadır. Bu kültürel zenginliğin en güzel örneklerinden biri de geleneksel çöreklerdir.
Doğanın Kalp Dostu Alıç Meyvesi
Sonbahar geldiğinde doğa sadece renk değiştirmekle kalmaz, şifasını da sunar. Bu mevsimin en kıymetli armağanlarından biri olan alıç meyvesi..
Bir Diyarbakır sofrasına oturmak, sadece yemek yemek değil
Bir Diyarbakır sofrasına oturmak, sadece yemek yemek değil; bir kültürün derinliğini, doğaya duyulan saygıyı ve emeğin bereketini paylaşmaktır.
Güneydoğu’da İsot Geleneği ve Beslenmemizdeki Yeri
Güneydoğu Anadolu’da Eylül ve Ekim ayları, kışlık hazırlıkların en yoğun olduğu dönemdir.
Stres Soframıza Ne Taşır?
Hepimizin hayatında görünmez ama çok güçlü bir misafir var: stres. İş, okul, aile ve sosyal sorumluluklar derken günlük hayatın temposu arttıkça stres de yanımıza oturuyor.
Sağlıklı Beslenmede En Çok Yapılan Yanlışlar
Yeterli ve dengeli bir beslenmeyle ihtiyacımız olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri bedenimize almamız daha sürdürülebilir olacaktır.
Doğanın Enerji Dolu Meyvesi: Üzüm
Türkiye’de ve dünyada en çok yetiştirilen ve tüketilen meyvelerden biridir. Farklı iklim ve topraklarda kolayca yetişebilir.
İşte Demir Eksikliği ve doğru beslenme adımları
Demir eksikliği vücutta en çok görülen anemi türlerindendir. Peki, doğru beslenme şekli nedir? İşte adımları…
Hazımsızlıkta Beslenme Önerileri
Halk arasında sıkça görülebilen midenin üst kısmında ağrı ve rahatsızlık durumudur.
Sıcak Havalarda Su Tüketimi Nasıl olmalı?
Yazın artan sıcak havalarda terleme ve buharlaşmayla beraber sıvı kaybı vücudumuzda artar. İhtiyacımız olan sıvıyı çeşitli içeceklerden karşılamaya çalışırız.
Diyarbakır Örgü Peyniri Hakkında
Diyarbakır Karacadağ havzasında 200 yakın küçük aile işletmesi ve mandıra tarafından işlenen koyun, keçi ve inek sütleri örgü peynire dönüştürülür.
İşte Kurban Bayramı ve Eti Hakkındaki önemli bilgiler
Kurban Bayramı’nın en önemli geleneklerinden biri de kurban kesimi. Ancak kesimin hemen ardından akla gelen ilk soru şu: Kurban eti nasıl saklanmalı?