Doğanın Enerji Dolu Meyvesi: Üzüm
Türkiye’de ve dünyada en çok yetiştirilen ve tüketilen meyvelerden biridir. Farklı iklim ve topraklarda kolayca yetişebilir.
İşte Demir Eksikliği ve doğru beslenme adımları
Demir eksikliği vücutta en çok görülen anemi türlerindendir. Peki, doğru beslenme şekli nedir? İşte adımları…
Hazımsızlıkta Beslenme Önerileri
Halk arasında sıkça görülebilen midenin üst kısmında ağrı ve rahatsızlık durumudur.
Sıcak Havalarda Su Tüketimi Nasıl olmalı?
Yazın artan sıcak havalarda terleme ve buharlaşmayla beraber sıvı kaybı vücudumuzda artar. İhtiyacımız olan sıvıyı çeşitli içeceklerden karşılamaya çalışırız.
Diyarbakır Örgü Peyniri Hakkında
Diyarbakır Karacadağ havzasında 200 yakın küçük aile işletmesi ve mandıra tarafından işlenen koyun, keçi ve inek sütleri örgü peynire dönüştürülür.
İşte Kurban Bayramı ve Eti Hakkındaki önemli bilgiler
Kurban Bayramı’nın en önemli geleneklerinden biri de kurban kesimi. Ancak kesimin hemen ardından akla gelen ilk soru şu: Kurban eti nasıl saklanmalı?
Diyet Neden Kişiye Özgü Olmalı?
Sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.
Gelecek Sofrada Başlar: Sürdürülebilir Beslenmeye
Günümüzde sağlıklı yaşamın ve çevresel sürdürülebilirliğin kesiştiği en kritik noktalardan biri, hiç şüphesiz beslenmedir.
Mevsim Geçişlerinde Beslenme Nasıl Olmalı?
İlkbahar veya sonbahar mevsimlerinde yaşanılan hava, nem, sıcaklık, gece gündüz süreleri gibi değişikliklere vücudumuz tarafından adapte olmaya çalışır.
Kormit Otu ve Faydaları
Ülkemiz yenilebilir bitki florası bakımından 10 binin üzerinden yabani ota sahiptir. Ülkemizin iklimi ve coğrafyası bunda etkilidir. Dünya üzerindeki en önemli yenilebilir yabani ota ve endemik bitkil...
Turp Gibi Miyiz?
Turp sebzesi kök ve yaprakları yenilebilen sebzelerdendir. Dünyada yüzlerce turp çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde 300’ün üzerinde turp çeşidi üretimi yapılmaktadır.
Şalgam Suyu Hakkında
Şalgam bitkisi kök yumrusu olan turpgiller ailesinden bir mor renkli sebzedir. Ülkemiz ve dünya mutfağında kullanılan bilinen çiğ, pişmiş ve turşusu yapılabilen bir sebzedir. Ilıman iklime sahip birço...