• 18-11-2025
  • USD 42,34850
  • EUR 49,11460
  • GBP 55,73160
  • ALTIN 5502,74000
  • BİST 10.739,00
  • BTC 91.431,73
Dyt. Fatih Aslan

Dyt. Fatih Aslan

Tüm Makaleleri

Diyarbakır ve Süryani Çöreği Hakkında

Anadolu mutfağı, yüzyıllardır kültürlerin birbirine karıştığı, lezzetlerin hikâyelerle yoğrulduğu bir coğrafyadır. Bu kültürel zenginliğin en güzel örneklerinden biri de geleneksel çöreklerdir.

Doğanın Kalp Dostu Alıç Meyvesi

Sonbahar geldiğinde doğa sadece renk değiştirmekle kalmaz, şifasını da sunar. Bu mevsimin en kıymetli armağanlarından biri olan alıç meyvesi..

Bir Diyarbakır sofrasına oturmak, sadece yemek yemek değil

Bir Diyarbakır sofrasına oturmak, sadece yemek yemek değil; bir kültürün derinliğini, doğaya duyulan saygıyı ve emeğin bereketini paylaşmaktır.

Güneydoğu’da İsot Geleneği ve Beslenmemizdeki Yeri

Güneydoğu Anadolu’da Eylül ve Ekim ayları, kışlık hazırlıkların en yoğun olduğu dönemdir.

Stres Soframıza Ne Taşır?

Hepimizin hayatında görünmez ama çok güçlü bir misafir var: stres. İş, okul, aile ve sosyal sorumluluklar derken günlük hayatın temposu arttıkça stres de yanımıza oturuyor.

Sağlıklı Beslenmede En Çok Yapılan Yanlışlar

Yeterli ve dengeli bir beslenmeyle ihtiyacımız olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri bedenimize almamız daha sürdürülebilir olacaktır.

Doğanın Enerji Dolu Meyvesi: Üzüm

Türkiye’de ve dünyada en çok yetiştirilen ve tüketilen meyvelerden biridir. Farklı iklim ve topraklarda kolayca yetişebilir.

İşte Demir Eksikliği ve doğru beslenme adımları

Demir eksikliği vücutta en çok görülen anemi türlerindendir. Peki, doğru beslenme şekli nedir? İşte adımları…

Hazımsızlıkta Beslenme Önerileri

Halk arasında sıkça görülebilen midenin üst kısmında ağrı ve rahatsızlık durumudur.

Sıcak Havalarda Su Tüketimi Nasıl olmalı?

Yazın artan sıcak havalarda terleme ve buharlaşmayla beraber sıvı kaybı vücudumuzda artar. İhtiyacımız olan sıvıyı çeşitli içeceklerden karşılamaya çalışırız.

Diyarbakır Örgü Peyniri Hakkında

Diyarbakır Karacadağ havzasında 200 yakın küçük aile işletmesi ve mandıra tarafından işlenen koyun, keçi ve inek sütleri örgü peynire dönüştürülür.

İşte Kurban Bayramı ve Eti Hakkındaki önemli bilgiler

Kurban Bayramı’nın en önemli geleneklerinden biri de kurban kesimi. Ancak kesimin hemen ardından akla gelen ilk soru şu: Kurban eti nasıl saklanmalı?

Daha fazla göster
Üst