Çocuklara Hayvan Hakları Eğitimi Verilmeli

Sokak hayvanları sokaklarda çok büyük bir yaşam savaşı veriyorlar. Trafikte gittikçe artan araçlara karşı, açlığa susuzluğa karşı, kendilerini istemeyen hayvan düşmanı insanlara karşı, tecavüzcü sapıklara karşı, hastalık ve sakatlıklara karşı, insanların ilgisizliğine karşı inanılmaz bir savaş içindeler ve seslerini çok az insan duyuyor ve yardımcı olmaya çalışıyor.

 

Bu savaşların en büyüğünü de çocuklara karşı veriyorlar. Ne yazık ki çocukların bir bölümü hayvanlara çok fazla zarar veriyorlar. Bu çocukların bir kısmı kendileri de ailelerinden ve çevrelerinden zarar gören çocuklar. Onlar da şiddeti olağan gördükleri için karşılarına çıkan hayvanlara zarar vermekte bir sakınca görmüyorlar. Özellikle yavru hayvanlar bu şiddetten kaçamıyorlar. Annesinin gözü önünde, anne çaresizce izlerken yavrulara korkunç işkence uyguluyorlar. Göz oyma, kulak, kuyruk kesme, canlı canlı ateşe atma bu işkencelerden bazıları. Şiddet görmüş bir şekilde barınağa gelen yüzlerce hayvan var ve tedavi edilmeye çalışılıyor. Bu hayvanların bir kısmı vücut olarak iyileşse bile, yaşadıkları travmaları asla atlatamıyorlar.

 

Bu çocukların bazıları en zayıf halka olan hayvanlarla başladıkları şiddet eylemlerine büyüdükten sonra diğer zayıf halkalar olan yaşlılar, çocuklar ve kadınlarla devam ediyorlar. Sürekli dile getirdiğimiz gibi, katiller ve sapıkların büyük bölümünün çocukluğunda hayvana işkence edenler olduğu uzmanlar tarafından araştırmalarla ortaya konulmuş. Bunu önlemenin tek yolu hayvanlara zarar verdiği bilinen çocukların ilgililer ve aileleri tarafından hemen rehabiliteye alınması.

 

Hayvan korumacılar olarak yetkililerden özellikle çocukları kapsayan okullarda eğitsel çalışma başlatılmasını, hayvanlara yapılan zulüm karşısında idari mekanizmaların harekete geçirilmesini, hayvanları insanlardan koruyacak tedbirlerin, yasal düzenlemeler başta olmak üzere acilen alınmasını talep ediyoruz.

 

Roosevelt’in de dediği gibi: "Bir İnsanı Ahlaken Eğitmeden Sadece Zihnen Eğitmek, Topluma Bir Bela Kazandırmaktır."