2. Lig'de 5 haftayı geride bıraktık. Amedspor’un fikstürü çekildikten sonra güzel bir periyodla lige başlayacağını, ilk 5 hafta iyi skorlar alabileceğine değinmiştim. Tabii bunlar kağıt üzerinde yapılan yorumlar. Bazı maçlar skor olarak zorlansak da bu periyodu güzel geçtiğimize inanıyorum. Takımların toparlanma sürecinde olduğu bu ilk haftalar toplanan 13 puan ilerisi için umut verdi. Fakat kafamda soru işaretleri de yok değil.

Haftasonu Amedspor İskenderunspor maçındaydım. Maç öncesi şehir havaya girmiş, taraftarlar maçın 17.00'ye alınmasına biraz üzülse de maça yine rağbet göstermişti. Herkesin tek düşüncesi güzel oyun güzel bir galibiyet ve liderlikti.

Açıkçası maç öncesi kadroyu gördüğümde bir şok geçirmedim değil. Halit ve Taner'in birlikte ilk 11 başlayışı, Gökhan Alsan'ın yokluğunda Mehmet Özdıraz'ın da yedek bırakılması ne kadar doğru bir hamleydi tartışılır. Halit ve Taner'in hücum yönü güçlü olsa da savunma yönlerinin zayıf olması rakip İskenderunspor'un orta sahayı rahat geçip pozisyon bulmalarına neden oldu ki İskenderunspor girdikleri net pozisyonları değerlendirse bugün Serdar hocanın oyuncu tercihlerini tartışıyor olabilirdik.

Kafamdaki soru işaretleri de tam da burada başlıyor aslında. Baktığımız zaman 5 maçın sonunda ilk yarıda henüz golümüz yok. Gollerimiz tüm maçlarda oyuncu değişikliklerinden sonra geldi ki bu da ilk 11 tercihinin yanlış olduğunu gösterir. Diyebilirsiniz ki hocanın planı bu. Ona da saygı duyarım ama bu bizim oyun planımız olmamalı oyun içindeki skora göre stratejimiz olmalı. Yani başka bir deyişle bir teknik direktör maçtan önce 60. dakikayı düşünerek ilk 11'ini oluşturmamalı, oyunu son 20-30 dakikaya sıkıştırmamalı.

Tabii ki Serdar hoca takımı, oyuncuların kapasitesini bizden daha iyi bilir. İyi oynuyoruz, iyi mücadele ediyoruz, çok pozisyon buluyoruz, 90 dakika koşuyoruz, bunların hepsine evet. Kazanan da daima haklıdır. Fakat teknik direktörlerin elindeki en iyi 11 ile sahaya çıkması en iyi oyununu ilk dakikadan itibaren rakibe hissettirmesi önemlidir. Geriye düştüğümüzde oyunu nasıl çevirebileceğiz, çevirebilecek miyiz, bu oyun planı sürdürülebilir mi? Bunlar henüz kafamda cevaplanmamış sorular.