Diyarbakır, tarih boyunca hep zenginliğiyle ön plana çıkmıştır. Diyarbakır portfolyonun her geçen gün biraz daha genişlediğini görmek beni gururlandırıyor.

Mücadele Gazetesi’nin internet haber sitesinde yer alan “Diyarbakır’da bir ilk! Vegan Piknik” haberi beni mutlu etti.

Veganlığın halen bilinmediği ülkemizde, bilenlerin bile hale tartıştığı dönemde Diyarbakır’da böyle bir etkinliğin olması beni sevindirdi. Röportajda, “Vegan olduğunuz zaman hiç aç kalmıyorsunuz” diyen Semra Mamuk ile, “Keke illa süt veya yoğurt girilmesi gerekmiyor. Bunun birçok alternatifleri vardır” diyen Aslı Şahin’e teşekkür ederim.

Veganlar için çok çeşit yiyecek içecek protein alabilecek vücudumuzun vitaminlerini doldurabilecek besinlerin olmasını dile getirmiş röportajda. Buda insanlara ön ayak olmuş ben eminim benim gibi bu haberi okuyanlar görenler veganlıgın da bir yaşam tarzı olduğunu, bunu tercih edenlerin bilinçli bir şekilde benimsemeleri uygulamaları ve kendilerini sosyal medya aracılığıyla ifade ederek vegan olmak isteyip ama cesaret edemeyenlerin cesaretlendirmiştir.

Bana göre hayvan hakları savunmaları ve az dahi olsa bir şeyleri değiştirebileceklerini inanarak bu yolda üstüne basa basa insanları bilinçlendirmek için her türlü fedakarlığı gösterdikleri için teşekkür ediyorum.

Ben vegan değilim ve veganlığı doğru yada yanlış olduğu konusunda da bir fikrim yok, sadece Diyarbakır’da böyle bir etkinliğin yapılmış olması, renk katması beni sevindirdi.

Diyarbakır’ın daha çok farkındalığa açık olmasıyla her kesimi kucaklayan bir şehir olması dileğiyle…