Bu yazımızda en tehlikeli kadın hastalıklarını ele aldık. İşte en tehlikeli kadın hastalıkları ve alınacak tedbirler…

Kadın hastalıkları dendiğinde rahim, yumurtalık, tüpleri ve dış genital organları içeren kadın üreme sisteminin hastalıkları anlaşılmaktadır. Günümüzde en çok karşılaşılaşan kadın hastalıkları ya da jinekolojik hastalıklar olduğu gibi, bunlardan bazıları tehlikeli kadın hastalıkları grubuna girer. Her kadın hayatının bir döneminde kadın hastalıkları ile karşılaşabilir. Bu hastalıklar kadının cinsel hayatını, üreme kapasitesini olumsuz etkileyebileceği gibi hayatını tehdit edecek durumlar yaratabilir.


Kadınlarda görülecek en tehlikeli jinekolojik hastalıklar arasında özelikle, yumurtalık kanseri, rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, dış gebelik, dermoid kist, kanamalı yumurtalık kistleri, pelvik inflamatuar hastalık, endometriozis, pelvik organ prolapsusu, miyomlar, endometrial polipler olarak sıralanabilir. 

KADIN HASTALIKLARINDA ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ
Kadın hastalıklarında erken teşhis yaşam kalitesi ve süresi açısından büyük önem taşımaktadır. Diğer kontrollerin yanında özellikle kadın hastalıklarının erken teşhisi ve erken tedavisi ile önüne geçilebilir. 


Toplumda özellikle kadınların bazı ciddi hastalık belirtilerine rağmen göz ardı edilebiliyor. Oysa düzensiz adet kanamaları, karında şişlik, ağrılı adet dönemi gibi belirtiler çeşitli jinekolojik kanserlerin sinyalini verebiliyor. Kadınların, yaşadıkları değişimleri takip etmesi ve olağandışı durumlarda mutlaka bir uzmana danışmaları gerekiyor. Kadınların özellikle, tarama testlerini ihmal etmemeleri gerekmektedir.