Evinize abur cubur almazsanız, çocuğunuz da şekerli yiyecekler ya da cipsler için yaygara yapamaz. Kendiniz evde hazırlayacağınız sağlıklı atıştırmalıklar ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz.

Çocuklar için abur cubur atıştırmak her zaman eğlencelidir. Çocuklarınızın abur cubur tüketimini engelleyemiyorsanız, besleyici atıştırmalıklar ile ihtiyaçları olan enerjiyi sağlayabilirsiniz.

Küçük havuçları ya da diğer çiğ sebzeleri yağsız salata sosuyla karıştırabilirsiniz. Yağsız yoğurdun için taze meyveler de atabilirsiniz.

Tam tahıllı krakerler, bol lifli ve tam tahıllı gevrekler gibi tahıllı yiyecekler çocuğunuza enerji sağlar.

Yağda pişirilmiş yumurta ya da tam tahıllı tost gibi kahvaltılık yiyecekleri sağlıklı atıştırmalıklar olarak çocuklarınıza verebilirsiniz.

Çocuğunuzun ağız tadını yerine getirmek için puding, donmuş yoğurt ya da meyveler verebilirsiniz. Süt, yoğurt ve taze meyvelerle içecekler hazırlayabilirsiniz.

Peynir ya da tam tahıllı ekmek dilimlerini kurabiye kalıplarıyla keserek değişik şekiller yapabilirsiniz.

Çocuğunuzun belirli alanlarda atıştırmasına izin verin. Televizyonunun karşısına oturan bir çocuk ne kadar yediğinin farkına varmaz ve çok kalori alır. Çocuğunuz dışarıda bir şeyler atıştıracaksa tel peynir, yoğurt tüpleri, tahıllı gofretler ile muz ya da diğer meyveleri verin.