Yeniden başa sarıp, ön yargıları yıkıp inşa ediyorum kendimi köklerime kadar uzanıyor. Ben nereliyim?

Sansürsüz habere, tarihe ulaşmanın ve geçmişte yaşanan olayların ardından da tekrar dönüp bakmak gerekir ki bugünde Gazze'de yaşanan olayları daha iyi anlayabiliriz.

Ne zaman ne de insanoğlu durduğu gibi durmaz ki; ilk yaratıldığı günden itibaren. Bu yüzden önemli farklı zamanın pencerelerinden geçmişe bakış atmak.

1911-1912 yıllarına kadar uzanıyorum. Trablusgarp (Libya) savaşında sömürgecilik yarışlarında geri kaldığını düşünüyor İtalyan mutfağı. İngiltere ve Fransa açık arazi kapatılması için var gücüyle çalışıyor. Uşi antlaşması ile elimizden çıkıveriyor On iki Ada ve Trablusgarp. Büyük travma sonrası stres bozukluğuna yol açar. Kolay değil 400 senedir kullanıyorum, sahip olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Bu zamanda o zamana bakmak için perdeler kalkınca acı veriyor. Osmanlı’yı parçalara ayırmak için almadıkları bloklara AV'ye almayarak sürdürmektedirler hâlâ.

Gönüllü subaylar mücadele veriyor, Osmanlı'nın son dönemlerinde bile tuzaklara takılır gözümde tarihim canlanır.

Osmanlı torunları ecdadını tanıyor ve yanıyor yüreğim o zamanlara döndük ve bu zamanda bizi bekleyenlere haber veriyor yaşadıkları tecrübelerini paylaşıyor okuyan bilir tâbi.

Uşi Antlaşması yapılsa da tekrar deniyor 
Balkan savaşları ile Rusya’nın boğaz ağrısı başlıyor. Balkan devletleri arasında çıkan kavga sonucunda Osmanlı'dan pay kapmak isteyen arkadaşlar emeline ulaşıyor. Bu sefer de 30 Mayıs 1913 Londra olimpiyatları şarkı finali için hemen başvuru alınıyor. Arnavut böreği, Midye dolma, Girit pilavı nasıl yapılır tarifi nedir düzeltebilir miyiz yoksa gidenlere hoşçakal deriz bugünde yarında ölmedim anne baba ben daha diye seslendi Yeni yılda ihracata koşuyor ama yine memnun ölmüyor ve patlak geriyor İkinci Balkan savaşı. Verdikçe faturalar artıyor hep daha çok isteniyor. Bulgaristan’la İstanbul ve Yunanistan’la Atina antlaşması imzalanıyor kalanlar için tıklayıp diğer filmlere bakabilir seyredebilirsiniz. Yunanistan, Ege adalarına gemi turu düzenliyor.

Bir taraftan Osmanlı zayıflama yöntemleri ile küçülür, diğer taraftan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna zemin hazırlar. İç ve dış baskıları sonucu ortaya çıkan tablo üzüntü verici. Birlik ve birlikte olmanın önemini daha da iyi kavrıyor ve askeri gücün yetiyorsa gel diyorum çünkü menzilli füzeler tam profilini görüntüler.

Savunmanın ne denli önemli olduğunu şimdi anladım ASELSAN, Havelsan, Bayraktar ve klavye mücahitleri.

İttihat ve Terakki cemiyetinin bitmek bilmeyen iktidar arzusu ile Babıali baskınında şok eden olaylar.

Osmanlı'yı paylaştıkça doymuyor Balkan savaşları, düşenin dostu olmaz mıydı? 

Osmanlıcılık ve İslâmcılık terk ediliyor ve Türkçülük akımı günden güne yayılıyor Fransız ihtilali ile yeni gelişmeler yaşanıyor dünyada.

Savaştan savaşa koşuyor. Bir savaş bitmeden diğeri başlıyor, yapılan bağışlar bile barış ve huzur getirmesini diliyorum ama olmuyor.

Birinci Dünya Savaşı'nın blokları üçlü set üstü ittifak ve itilaf Devletleri Amerika Birleşik Devletleri de yer alıyor, İngiliz sterlini İsrail yeni sahibini buldu.

Hanedan üyelerinin vicdanları ceplerinde.

Militarizm ile birlikte inip çıkarken görüntülendi.

Bloklaklaşmalar.

Aşırı silahlanma.

Kısaca her ülke kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor hâliyle bu da sömürgecilik yarışlarında hız kesmeden sürüyor Japon yatırımcılarının da  ilgi alanları kapsamında.

Hele ki düşmeye gör, leş kargaları telaşa kapıldı sahnede korkuttu madde bağımlısı olduğu içindir ki; bugünde Gazze'de yaşanan olayların ardından da tekrar dönüp dolaşıp duruyordu.

Leş olmadan önce ve sonra ibreti ailem için birleştiren köprü olsun amin inşallah.

Manda yoğurdu ister yönetim anlayışını benimseyen yaşatanlar var.

Geçmişte Osmanlı şimdi masum Gazze şeridi ne denli önemli olduğunu yeni anladım. Geçmişini bilmeyen yoktur ve sadece Allah bilir tâbi.

Günümüze kadar devam eden bölgesel problem çözme teknikleri eğitimi için yardımcı olurmusunuz? Kudüs Seferberliği için ilgisini sevgisini göstermesini bekliyoruz dedi.

Milli mücadele veriyor Osmanlı son nefeste Fatiha suresi dinle.

Bir tarafta yararlı linkler diğer tarafta zararlı alışkanlıklar bağımlılık yapıyor.

Büyük memelilerin Osmanlı üzerinde plan ve projeleri bitmiyordu bir türlü karar veremedim.

Cepheden cepheye giden yolu ulaşıma kapandı. 

Doğu’da Kafkas,Güney'de Mısır , Irak, Suriye, Filistin,Hicaz,Yemen,Batı’da Galiçya, Romanya,Makedonya kayıpları yaşanırken..

Çanakkale zaferini kazandı 18 Mart 1915. Bu savaş Türk milletinin bir kahramanlık desteğidir.

Sonuçlarına göre kazandıran numaralar; Kars, Ardahan ve Batum yeniden Türk topraklarına katıldı. İngilizlerin Ortadoğu projesi aksadı ama yine de bitmiyor takıntı hastalığı var günümüzde de olabilir mi?

1915-1917 Osmanlı için gizli kapaklı kılıf anlaşmalar çerçevesinde hareket ediyor halen arıyor nasıl yaparım diye.. Uyanıp hayır yolunda yarışın galibi kim ölür kim kalır Allah bilir tâbi.

İstanbul, Londra, Sykes Picot, St.Jean de Maurienne Antlaşmaları gelir takılır gözümde tarihim sayılacak kadar devam edecek gibi görünüyorlar. Balfour deklanşör hızıyla sürüyor.

Brest Litowsk barış içinde nice güzellikler gizli saklıdır.

Wilson hastalığı var günümüzde de.

Paris'te aşk başkadır barış konferansı ile artık başım dönüyor bu kadar çok cephede savaş ve yer kaplamaları duvar kağıtları sinirimi bozuyor.

Bükreş maçını kim kazanır!

Neuilly Antlaşması yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?

St.Germain Barış derken 1919, Trianon 1920 ile tazminat davası açtı. Bitmiyor takıntı hastalığı,  Versailles sarayında yeni bir barış ile Bismarck yıkılıyor.

30 Ekim 1918 Mondros ateşkes antlaşması ile emeklerinize sağlık. El birliğiyle kabul edildi. 

İşgaller başladı Aşk-ı Zühre ile sansürsüz izle full tek parça.

Kürt sorununa çözüm önerileri doğrultusunda hareket ediyor hâliyle bu zor günlerinde yalnız bırakmadı sevdan beni affet son nefeste gizli saklıdır hikmet sahibidir hüküm sürdüğü bildirildi.

Nereliyim halen bulamadım nasıl olsa geleceksiniz biliyoruz ama Gassallara ihtiyacımız var. 

Diyarbekir Maneviyatı yüksek yoğunluklu bir şehirdir.

Osmanlı'nın son kalan parçasını oluşturan kemiklerin güçlenmesini sağlar mı yoksa gidenlere hoşçakal deriz bugünde yarında ölmedim daha güzelini versin inşallah.

Bizim seçtiklerimiz;  Türkler ve Kürtler akraba topluluklar başkanlığı tarafından düzenlenen hamsi şenliğinde buluştu efsane grup. 

Bizi bekleyenlere müjde ar damarı çatlamış dudaklar için almadıkları bloklara AV'ye almayarak sürdürmektedirler hâlâ devam ediyor sevgiyle kalın Hocam selamlar iyi haftalar diliyorum.